IJzersterke start van een nieuwe serie
Al 25 jaar weet Karin Slaughter haar lezers te grijpen met bloedstollende thrillers. Mijn eigen reis met haar begon 22 jaar geleden met Een lichte koude huivering – en sindsdien ben ik verkocht.
Gebroken Engelen is het spannende begin van haar nieuwe North Falls-serie, waarin een klein stadje met een hechte gemeenschap en onderlinge geheimen centraal staat. We maken kennis met Emmy, politieagent én dochter van de sherrif en lid van de invloedrijke Clifton familie in het dorp. Wanneer twee tienermeisjes verdwijnen – waaronder de dochter van Emmy’s beste vriendin – wordt het onderzoek voor haar pijnlijk persoonlijk. Terwijl de klok doortikt, ontvouwt zich een zenuwslopende zoektocht.
Het duurde even voordat ik helemaal in het verhaal zat – door de vele personages en hun complexe relaties – maar toen het eenmaal klikte, kon ik niet meer stoppen met lezen. Slaughter’s stijl is zoals altijd meeslepend, beeldend en intens.
Het verhaal wordt verteld vanuit een derde persoon, waardoor je vanuit meerdere personages de zoektocht volgt, wat de spanning alleen maar opvoert. En geloof me: de ontknoping is meesterlijk!
De personages zijn sterk en uniek. Door een tijdsprong van 12 jaar zie je al meteen mooie ontwikkelingen. North falls en haar mensen zitten nu al in mij hart.
Karin Slaughter bewijst opnieuw waarom ze de Queen of Crime is. Gebroken Engelen is een ijzersterke start van een veelbelovende serie. Ik kan niet wachten op deel 2!
Harper collins en worldofthriller bedankt voor het recensie exemplaar
Harper collins en worldofthriller bedankt voor het recensie exemplaar