Prettig, origineel en toegankelijk verhaal
Schaduwdochter van Reina Crispijn was voor mij de eerste kennismaking met deze schrijfster. Het verhaal draait om Polly, een half Nederlands, half Portugees meisje dat opgroeit in Portugal bij haar ouders en twee zusjes. Polly lijkt echter niet op haar vader of moeder en voelt zich door haar opvallende uiterlijk vaak het buitenbeentje.
Wanneer ze twaalf jaar oud is, stuurt haar moeder haar naar Nederland om bij haar tante Dorien te wonen. Daar begint Polly’s zoektocht naar haar eigen identiteit – naar de echte Polly.
Schaduwdochter leest dankzij de vlotte en toegankelijke schrijfstijl heerlijk weg. Het verhaal wordt verteld vanuit Polly’s perspectief, waarin we haar zien groeien van een onzeker meisje tot een jonge vrouw die leert voor zichzelf op te komen en hiermee de schaduw verlaat. Je sluit haar al snel in je hart, net als tante Dorien, die een warme en liefdevolle rol speelt.
Hoewel het verhaal enigszins voorspelbaar is, het familiegeheim wordt al vroeg duidelijk en er zijn weinig verrassende wendingen, blijft het een prettig, origineel en toegankelijk feelgoodboek dat je moeiteloos uitleest.