Heerlijke afsluiter!

Karin Kempenk 27 juni 2025
Niet te filmen van Anne West is het derde en laatste deel in de feelgoodserie Het Boekencafé – en wat voor een afsluiter! Een warm, meeslepend verhaal dat je vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt.

Abbey en Melanie, twee sterke en succesvolle vrouwen, zoeken hun toevlucht in het boekencafé. Ver weg van hun vertrouwde omgeving worden ze geconfronteerd met hun eigen worstelingen. Jurre, de buurman van het café, keert zijn reizende bestaan de rug toe en zoekt een nieuw doel en een plek om zich te settelen. In het hart van het boekencafé kruisen hun paden. Kunnen ze elkaar helpen op weg naar een nieuw begin?

Anne West weet als geen ander hoe ze je een verhaal in trekt. Haar toegankelijke en warme schrijfstijl zorgt ervoor dat je blijft lezen – je móét gewoon weten welke keuzes de personages zullen maken. Abbey, Melanie en Jurre voelen levensecht aan, mede door de herkenbare thema’s als burn-out, jaloezie en omgaan met een chronische ziekte, die met veel gevoel en nuance worden neergezet.

Niet te filmen is een echte pageturner vol humor, liefde en vriendschap. Een hartverwarmend boek dat je met een glimlach dichtslaat – ik vloog erdoorheen!

Meer recensies van Karin Kempenk