Psychologisch spel
Laat hem niet binnen van Lisa Jewell is haar nieuwste boek. Via een recensieexemplaar kreeg ik de mogelijkheid om kennis te maken met deze schrijfster.
Nina heeft haar man verloren door een tragisch ongeval. Na zijn overlijden komt Nina in contact met Nick, een oude bekende van haar man. Nina voelt zich aangetrokken tot Nick en er ontstaat een beginnende romance. Nina's dochter Ash vind alles maar erg snel gaan. Ook heeft ze haar twijfels over Nick en gaat op onderzoek uit. Tijdens haar onderzoek stuit ze op steeds vreemdere zaken omtrent Nick. Lukt het Ash om te achterhalen wie Nick werkelijk is?
Het boek bestaat uit korte hoofdstukken met wisselende perspectieven, wat het vlot en afwisselend maakt. In het begin is het even zoeken naar de verbanden tussen personages als Ash, Nina, Nick, Martha en Al, maar gaandeweg valt alles mooi op zijn plek.
De schrijfstijl leest prettig en de personages worden overtuigend neergezet. Vooral de manipulatieve man is intrigerend: hoe hij moeiteloos meerdere levens leidt en vrouwen weet in te palmen, is opvallend.
Hoewel het boek niet uitblinkt in nagelbijtende spanning, blijft het boeiend genoeg om door te willen lezen. Het is meer een psychologisch spel dan een zenuwslopende thriller, maar dat doet zeker niets af aan de kracht van het verhaal.
Bedankt Bruna uitgevers dat ik met deze schrijfster mocht kennismaken.
Bedankt Bruna uitgevers dat ik met deze schrijfster mocht kennismaken.