Zit moord in je bloed?
In “De dochter van de seriemoordenaar” van Alice Hunter maken we kennis met het personage Jenny. Jenny is de echtgenote van Mark en samen hebben ze twee jonge kinderen. Hun eens zo harmonieuze huwelijk bevindt zich nu in een diepe crisis. Mark, die een affaire heeft gehad, worstelt om Jenny’s vertrouwen te herwinnen. Maar Jenny heeft ook een groot geheim. Ze heeft recentelijk weer last van nachtelijke black-outs en er worden mysterieuze pakketjes bij hun huis bezorgd. Wanneer er in hun vredige dorpje een vrouw vermist raakt, roept dit bij Jenny herinneringen op aan haar jeugd. Niemand weet dat ze de dochter is van een seriemoordenaar. Is ze net als haar vader? Is moord genetisch bepaald?
De spanning in het verhaal wordt goed opgebouwd door de korte hoofdstukken en het wisselende perspectief tussen Jenny, Mark en een derde persoon. Hoewel de herhaling van nachtelijke black-outs en mysterieuze pakketjes soms wat eentonig kan zijn, blijf je toch geboeid door de wens om te ontdekken wat er precies aan de hand is en of je vermoedens kloppen. De epiloog vormt de perfecte afsluiting en maakt de cirkel met de proloog compleet. Al met al een prima verhaal.