Advertentie

Op de berg Maudit in de Zwitserse Alpen krijgt de Nederlandse Nick Grevers een zwaar klimongeluk. Meer dood dan levend wordt hij gevonden en naar het ziekenhuis gebracht. Zijn gezicht is zwaar verminkt. Zijn Amerikaanse vriend Sam Avery spoedt zich naar het ziekenhuis in Zwitserland. Tijdens Nicks verblijf in het ziekenhuis vinden vreemde gebeurtenissen plaats.

Nicks gedrag verandert meer en meer. Ook zijn revalidatie in het AMC in Amsterdam is niet zonder problemen. Sam krijgt het gevoel dat de niet te verklaren gebeurtenissen iets te maken hebben met Nick. Er is iets gebeurt met Nick op de Maudit, maar wat? Nick en Sam besluiten terug te gaan naar de Zwitserse Alpen zodat Nick er achter kan komen wat er gebeurt is tijdens het ongeluk. Als ze in Zwitserland aankomen, worden ze bepaald niet hartelijk ontvangen door de bijgelovige dorpsbewoners.

Na het enorme succes van Hex had Thomas Olde Heuvelt te kampen met een writersblock. Dit is zijn eerste thriller na Hex. Net als Nick is Thomas een gepassioneerd bergbeklimmer. Zijn liefde voor de indrukwekkende Zwitserse bergen is terug te vinden in dit boek.

Echo speelt afwisselend in de Zwitserse Alpen en in Amsterdam. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Sam en van Nick. Om de gebeurtenissen in het verhaal te onderbouwen maakt de auteur gebruik van flashbacks. Het gebruik van het Engels in Sams verhaal maakt het luchtiger, zoals bijvoorbeeld: “Het bewijs was in your face. Like, literally”. De eigentijdse schrijfstijl van Thomas Olde Heuvelt zorgt voor speelse elementen zoals bijvoorbeeld door het beginnen van een hoofdstuk met de woorden: “Okay, major stijlbreuk”.

Echo is een thriller over onvoorwaardelijke liefde, met bovennatuurlijke elementen. Een mix van het hedendaags leven met mythologie en volksmythen. Dit boek is vanaf de eerste bladzijde tot de laatste bladzijde angstaanjagend griezelig maar zo goed geschreven dat de wil om door te lezen de angst overwint.

Reacties op: Angstaanjagend goed geschreven

662
Echo - Thomas Olde Heuvelt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker