Advertentie

Ik blijf het eerste boek -Waar de Rivier eindigt- van mijn favoriete christelijk auteur Charles Martin het mooist vinden. Leuk ook om te zien dat mijn review nog steeds op de pagina van bol.com staat. Bij deze:

Het is ontzettend moeilijk om een boek dat zó in je systeem gaat zitten en dat zo hartverscheurend goed is in een paar zinnen samen te vatten.

Ontdaan van ook maar enig vals sentiment schetst de auteur een realistisch beeld van een doodzieke vrouw die als enige wens heeft -voordat ze sterft- met haar man de St. Mary rivier (tussen Georgia en Florida) af te reizen; tot het einde. Letterlijk en figuurlijk. Het gaat om de wil van Abbie om te willen Leven met een hoofdletter L ondanks het feit dat de ziekte die haar leven bedreigt haar uiteindelijk zal neerhalen.

Droge, soms wat cynische humor wordt afgewisseld met juweeltjes van beschrijvingen van de natuur. De auteur maakt zijn hoofdpersonen menselijk en allerminst perfect! Verfrissend!

De rode draad is liefde en toewijding zonder echter een moment te verzanden in instant-romantiek of 'tearjearker-taal.' Een getalenteerd regisseur zou hier een dijk van een film van kunnen maken!!

Het enige kleine minpuntje is dat je als lezer in het begin (eerste drie à vier hoofdstukken) een ietwat surrealistisch beeld krijgt voorgeschoteld en het intrigerende is tegelijkertijd dat het ook dié eerste drie hoofdstukken literair gezien van een hoog niveau zijn, zoals de rest van het boek. Alles valt in de loop van het verhaal op zijn plek.

Reacties op: Hartverscheurend goed

6
Waar de rivier eindigt - Charles Martin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker