Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een fijne feelgood met een spannend tintje

De vrolijke, kleurrijke cover geeft de lezer al direct een feelgood gevoel wanneer je het boek pakt. De titel prijkt groot op de cover en de ondertitel maakt direct de ABBA link duidelijk. Op de achterflap slechts enkele regels ter inleiding, waarin weinig over het mogelijke plot duidelijk wordt.
Het boek is geschreven vanuit perspectief van de alwetende verteller, maar wordt wel steeds vanuit een wisselend perspectief geschreven. Zo lees je als lezer mee in het leven van de drie vrouwen Tess, Lotta en Mia maar ook wordt geschreven vanuit perspectief van bijvoorbeeld Daniel, Noah en Kaj.
Verhoeven heeft haar personages intrigerend weten neer te zetten, waarbij ze ook af en toe een scherp randje niet schuwt om bijvoorbeeld Tess haar gestreste kant te laten zien. De term “cosy crime” past zeer goed bij die feelgood verhaal waarin ook een spannend element is verwerkt. De spanning is voldoende aanwezig voor dit boek, zowel op de achtergrond als in spannende momenten. De schrijfstijl van Marijke Verhoeven is vlot, pakkend en zorgt ervoor dat je, zonder dat je er erg in hebt, het boek zo wegleest. Al met al is De regels van het spel een heerlijk boek voor de zomer, lekker lezend in het zonnetje of weggekropen onder een dekentje als het regent.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Karina Hoekerswever - Hanegraaf

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.