Advertentie

De wijze waarop De Stagiar wordt gepresenteerd als thriller waarin het gaat om 2 generaties die tegenover elkaar lijkt te staan zal menig thriller lezer over de streep helpen om dit boek ter hand te nemen. En de proloog waar Helen Monk Takhar mee opent lijkt ook wel wat te beloven voor de rest van het boek.
In De stagiair wordt verhaal in de ik-vorm vertelt vanuit 2 hoofdpersonages; de 41 jarige Katherine en de jonge stagiaire Lily waarbij Katherine de meeste tijd aan het woord is. Katherine komt terug van een burn-out en begint onder een nieuwe eigenaar in haar functie als eind-redacteur van het magazine waar ze al jaren werkt. Haar houding tegenover haar medewerkers en dan met name de jongere garde is er één waar frustratie en afgunst doorheen klinkt en dit is merkbaar in de wijze waarop zij vertelt over haar ervaringen en de uitlatingen die ze doet over de stagiaires. Dit maakt haar helaas niet bepaald sympathiek en helpt niet bepaald mee aan een fijne leeservaring. De hoofdstukken waarin Lily aan het woord is word al snel duidelijk dat er iets met deze jongedame aan de hand is en dat de dingen die ze doet vanuit een motief zijn, maar wat precies is weet de auteur lange tijd verborgen te houden. Ook Lily weet weinig sympathie op te wekken. Door de langdradige aanloop die Monk Takhar gebruikt om het verhaal te vertellen en de ietwat zeurende wijze waarop Katherine dit doet werken een goede beoordeling nu niet bepaald in de hand. Als thrillerlezer is één van de belangrijkste elementen die je in een boek wil zien en bij De Stagiair blijft na het dichtslaan van het boek vooral de vraag achter wat maakt dat men dit boek wil verkopen als een thriller. Er is geen spanningsboog en door de irritatie die beide hoofdpersonen oproepen word je ook niet bepaald nieuwsgierig naar het motief van Lily. Wanneer, in de laatste 50 pagina’s, de ontknoping nadert volgt ineens in sneltreinvaart plotwending op plotwending wat de geloofwaardigheid niet bepaald ten goede komt. De stagiair, een debuut waarmee Helen Monk Takhar helaas als thrillerschrijver op veel verschillende onderdelen door de mond valt.

Reacties op: Een debuut waarmee Helen Monk Takhar helaas, als thrillerschrijver, op veel verschillende onderdelen door de mond valt.

78
De stagiair - Helen Monks Takhar
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners