Interessante, romantische sealgood.

KarinsBoekenparadijs 08 augustus 2025
Op verzoek van HC Japan schreef Muskee dit boek. In Japan werd de livestream van het WEC, de grootste zeehondenopvang van  Europa, in 2024 onverwachts  enorm populair. Inmiddels is er een trouwe online community ontstaan. Hoewel er meerdere geromantiseerde verhaallijnen in deze feelgood voorkomen, draait het voornamelijk om het toegewijde verzorgingsteam en de zeehonden. Na het lezen van dit boek weet je echt alles over het reilen en zeilen binnen de muren van het WEC.

Mia Vermeer werkt als zeehondenverzorger in het WEC.  Ze geniet van deze dieren, krijgt een bijzondere band met huiler Kiko. Onverwachts blijkt de livestream goed bezocht , de volgers leven erg mee met de zeehonden. Tot Mia’s ongenoegen komt haar vader, een befaamd zeebioloog, voor een onderzoek ook werken bij het WEC. Ze zit echt niet te wachten op haar betweterige vader, hun relatie is momenteel erg afstandelijk en ongemakkelijk. Het is hoog tijd om nader tot elkaar te komen, maar dat is ingewikkeld. Mia heeft andere toekomstdromen dan haar vader. Mevrouw Visser is een oudere vrijwilliger, die zorgt voor het verzorgingsteam binnen de zeehondenopvang. Mia regelt een verrassing voor mw Visser.  Met de nodige humor,  warmte en soms emoties worden de verstandhoudingen en dagelijkse bezigheden binnen het WEC beschreven.

Met haar studievrienden Hugo en Lauren spreekt ze regelmatig af na werktijd. Lauren neemt Mia  mee naar een workshop in molen De Hoop, verzorgd door Thomas. Hij is de eigenaar van de molenbakkerij. Ze hebben een goede klik. Na verloop van tijd spreken ze vaker af, maar durven ze de stap naar elkaar toe te zetten?

Dit is tot nu toe het meest verrassende boek dat ik heb gelezen van Muskee. Educatief en meer een slowread dan haar voorgaande boeken. Er is duidelijk veel onderzoekswerk verricht, voordat dit boek werd geschreven. Ik geniet van mensen die hun werk met veel passie en toewijding doen. Een echte SEALgood! De Japanse vertaling wordt vast een bestseller.

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs