Liefdesperikelen in een Noordhollands dorp
Lauren keert vanuit Zeeland terug naar Noord Holland, het dorpje Zuidbuurt, om de molen van haar geblesseerde vader in bedrijf te houden. Hun onderlinge band is niet heel warm.
Haar ouders zijn al jaren gescheiden, moeder Sylvia woont elders en is een wildebras die veel drinkt. Tijdens een avond feesten en “rock bottom” doorzakken met Sylvia, ontmoet Lauren een heel aantrekkelijke zakenman; Chris. Lauren kan die avond weer geen maat houden met alcohol en maakt een onvergetelijke, genante indruk op Chris.
Laurens oudste broer Liam wil de molen verkopen via een makelaar. Haar jongste broer Noal stelt een plan voor, om met een stichting in gesprek te gaan om molen te behouden voor het dorp. Projectontwikkelaar Chris is bezig met project voor een vakantiepark in het dorp en blijkt Lauren te herkennen van die rampzalige stapavond met haar moeder. Hoewel de band tussen Lauren en haar vader stug is, kan Chris goed met hem overweg. Lauren besluit om Chris’ uitnodiging voor een uitje met hem te accepteren. Tijdens dat afspraakje worden Chris en Lauren spontaan uitgenodigd om bij Chris’ ouders te komen. Lauren ervaart daar wat zij al jaren thuis gemist heeft.
De band tussen Sylvia en Lauren komt op scherp te staan. Sylvia pakt met alcohol en haar escapes met mannen niet de moederrol. Tussen Lauren en haar vader verandert er iets, als ze gaan samenwerken in de molen. Chris speelt daarin een verbindende rol. Lauren leert dat het haar helpt, als ze zichzelf uitspreekt. Ze maakt toekomstplannen met de molen. Chris en Lauren groeien naar elkaar toe en soms stoot Lauren hem weer af met lompe uitspraken. Rondom Chris’ project speelt er vanalles. Beslissingen hierover kunnen de prille verliefdheid tussen Chris en Lauren maken of breken. Je voelt de spanning opbouwen als lezer.
Wederom leest dit deel van ‘Liefdesstreken’ soepel weg. Het reilen en zeilen van het molenaarsbestaan en de werking van de molen zijn zo beeldend beschreven, dat je er als lezer plezier aan beleeft. Je waant je als lezer in het dorp. De verhaallijnen lopen goed door, we ontmoeten de vrienden en familie uit eerdere delen opnieuw. De humor, emoties, plotwendingen en het dorpsleven houden de flow er goed in. Ik heb erg genoten van dit afsluitende deel van deze serie. Altijd jammer als het definitief eindigt, maar wel met een positief gevoel. Deze sympathieke serie is realistische feelgood van Hollandse bodem. Warm aanbevolen!