Advertentie
    Katy Hurkmans Hebban Recensent

Katherine staat aan het hoofd van het Women’s Leadership magazine. Na een periode thuis keert ze terug naar haar werk en onderweg ontmoet ze Lily. Zij blijkt het nichtje van haar nieuwe baas te zijn en meteen ook de nieuwe stagiaire. Vanaf dat moment ontstaat er een machtsstrijd met grote gevolgen.

Helen Monks Takhar vertelt het verhaal vanuit zowel het perspectief van Lilly als van Katherine. De één schrijft alles op in een dagboek, de ander schrijft een brief. Beide vrouwen komen uitgebreid aan het woord en soms verliest Takhar zich daarin. Het geheel had best wat bondiger en scherper gekund. Ze focust op de tegenstellingen tussen de vrouwen en de botsende karakters, maar komt daarbij niet snedig genoeg uit de hoek. Hierdoor boet het psychologische spel aan kracht in. De rivaliteit tussen de vrouwen hoort spanning op te wekken, helaas gebeurt dat te weinig.

‘De stagiair’ start met een goed uitgewerkte proloog en heeft een twist aan het eind. De hoofdstukken tussenin weten de aandacht niet zo goed vast te houden. Het leest niet als een thriller. Als dat de insteek is waarmee aan het boek begonnen wordt, zullen de verwachtingen niet uitkomen. De plot is melodramatisch en de keuzes die de hoofdpersonages maken, zijn soms uit de lucht gegrepen. Gevoelens worden behoorlijk uitvergroot en hebben onlogische acties tot gevolg.

De auteur neemt de tijd om de gebeurtenissen te laten ontplooien. Ze weeft een web vol jaloezie en wraakzucht die vooral te maken lijkt te hebben met de generatiekloof. Takhar speelt met de notie dat de rivaliteit tussen vrouwen ervoor zorgt dat ze hun eigen ergste vijand kunnen zijn. ‘De stagiar’ gaat uit van een goed concept, maar had beter kunnen worden uitgewerkt. Het tempo ligt minder hoog dan mogelijk was en stilaan rijzen er wel vragen over de werkelijke intenties van Lily, het vraagt echter geduld.

Reacties op: Dodelijk melodrama

78
De stagiair - Helen Monks Takhar
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners