Mooi verhaal

keleanbookcorner keleanbookcorner
3 mrt 2023

De auteur was voor mij onbekend, ik leerde haar boek “vol verwachting” kennen omdat ik meedeed aan een travelingbook via instagram.

Het verhaal speelt zich af in Nederland en vertelt het verhaal van twee zussen, beiden hun karakter die best heel verschillend is. Op te merken dat het verhaal enkel door de ogen van Anouk, de jongste en zotste zus wordt geschreven.

Anouk is een vrijgezel die van het leven geniet en als stewardess door het leven gaat waardoor zij nog meer van het vrijgezelle leven kan genieten in luxe hotels en feesten tot de vroege uren. Ze is een jaar jonger dan haar zus Hanne, deze laatste is gesetteld met haar man en hebben een kinderwens. Het thema v/h boek gaat vooral rond de kinderwens van haar zus maar ook over de onverwachte zwangerschap van haar zus Anouk.

Het is een feelgood waarbij de zusterband onder druk komt te staan. De zussen praten heel vlot met elkaar maar hun verschillen zijn heel zichtbaar waardoor ze elkaar bijna uit het oog verliezen. In het verhaal merk je dat praten met elkaar heel belangrijk is. Het verhaal kent twee grote thema’s “ongepland zwanger geraken” en “een grote kinderwens” en dit kan soms heel gevoelig zijn voor de lezers omdat de personages vanuit een realistisch verhaal zijn verteld.

Het verhaal vanuit Hanne standpunt had mij ook kunnen aanspreken en dit miste ik een beetje in het boek, vooral omdat er toch al gevoelige onderwerpen besproken werden. Ik had graag gelezen hoe Hanne haar jarenlange kinderwens aanvoelde, maar ook haar man Bas.

Dit boek is zeker aan te raden als de thema’s je bevallen. De auteur schrijft ook zeer aangenaam, geen te lange zinnen, niet te langdradig. Haar andere boeken zal ik ook eens bekijken en lezen bij genegenheid.

Meer recensies van keleanbookcorner