Kleine stad, Grote geheimen

kim de jong 07 juli 2025
25 jaar na haar allereerste thriller gaat Karin Slaughter voor een nieuwe start of zoals ze zelf zegt een creatieve reset. Het begin van een nieuwe serie. Deze nieuwe serie zal zich wel weer afspelen in een kleinsteedse gemeenschap zoals we van haar gewend zijn.

Het is 4 juli en het dorpje North Falls viert deze uitbundig met s'avonds een vuurwerkshow waarbij ongeveer het hele dorp bij elkaar komt. Zo hebben ook de vriendinnen Cheyenne en Madison afgesproken om samen naar de vuurwerkshow te gaan. Echter krijgt deze feestdag een naar bijsmaak je door de verdwijning van de 2 tienermeisjes.
Emmy Lou Clifton is op dit moment hulp sheriff en persoonlijk betrokken bij deze zaak. 1 van de meisjes is de dochter van haar beste vriendin. Je komt er al snel achter dat in dit kleine dorpje iedereen elkaar kent of familie van elkaar is.

De familie Clifton staat in deze serie centraal maar heeft heel wat meer geheimen als je in eerste instantie zou denken. Hier kan Slaughter in de volgende delen zeker nog voor heel wat verassingen gaan zorgen.

De personages zijn zeer goed uitgewerkt en ze smaken zeker naar meer. Dit is een thriller met behoorlijk wat familie drama's. Slaughter maakt de personages zo levensecht waardoor je graag blijft doorlezen.

Al met al is het net even anders als haar vorige thrillers. Zit het boek goed in elkaar ja zeker. Ook heeft het een verassend plot en had ik geen enkel vermoeden dat het zo in elkaar zat. Maar je moet je even door de vele personages heen worstelen. Ook vond ik het boek helaas niet super spannend. De nieuwsgierigheid naar Emmy's ontwikkeling is waarom ik ben blijven lezen.

3 sterren van mij omdat het zeker heel goed in elkaar zit maar de nagelbijten de spanning mist

Meer recensies van kim de jong