mooi debuut

Kim Verheugen 10 juli 2020
Voor het Selfpub Café boeken auteurs lezers mocht ik de man met zwarte laarzen lezen van O.G. Wilkins

Shirley en ik waren helemaal blij toen dit boek op de bar kwam te liggen.

Ik ben een fervent lezer van oorlogsboeken en ik kan zowel fictie als non fictie erg waarderen. Daarom zag ik ook erg naar dit boek uit! Het verhaal gaat over de Joodse Nina die als enige van de familie Auschwitz overleefd. De auteur laat ons terug kijken naar de periode van 1943 waar Nina in de ik-vorm haar verhaal doet en de periode van 1967 wordt in de derde persoon geschreven. Nina is lichamelijk en geestelijk beschadigd uit de oorlog gekomen. Ze raakt depressief als haar man haar verlaat.

De auteur heeft ervoor gekozen om op eenvoudige wijze en met korte zinnen en hoofdstukken het verhaal te vertellen. Naar mijn mening had ze er makkelijk nog een honderdtal bladzijdes aan toe kunnen voegen door de personages iets verder uit te diepen. Nu had ik af en toe moeite met de inleving van de karakters en waarom de hoofdpersonen soms voor bepaalde keuzes gaan. Dat wat er wel beschreven wordt is fijn te lezen en ik had het boek dus al heel snel uit. De duistere sfeer voelde ik ook wel, maar ook dat had meer gemogen.

O.G. Wilkins heeft met dit boek een mooi debuut geschreven wat ik zeker aan anderen zou aanraden.

Meer recensies van Kim Verheugen