Een intrigerende, sterke en spannende thriller

KimCoenen85 28 juli 2025
Rudie Traube is inmiddels gepensioneerd. Hij was een inspecteur van Bureau Biebrich in Wiesbaden. Hij houdt niet van thuiszitten dus hij besluit zich op zijn oude bureau bezig te gaan houden met het oplossen van cold cases. Inspecteur Otto Walheim, inmiddels leidinggevende, ziet dit niet echt zitten, maar Otto pakt een dossier uit een doos over de moord op een oude, rijke weduwe vier jaar eerder. Tijdens zijn onderzoek stuit hij al snel op meer verdachte sterfgevallen, waarbij sommige zelfs twintig jaar eerder plaatsvonden. Toch lijken ze iets met elkaar te maken te hebben. Hoe dichter Traube bij de oplossing komt, hoe meer zijn eigen leven in gevaar komt. Hij laat zich niet intimideren en bijt zich vast in het onderzoek. Dan volgt een onverwachte ontdekking...

Mijn ervaring:
Wat een intrigerend, origineel en spannend verhaal. Martin Jagt heeft een vlotte en fijne schrijfstijl en weet op pakkende en fijne wijze een intrigerende politiezaak neer te zetten, waarbij langzaam meer lijken uit de kast komen en goed in elkaar zit.

We volgen het verhaal van de gepensioneerde Rudie Traube. Het is een scherp en doortastend personage die zijn intuïtie naar jarenlange ervaring in het vak weet te volgen. Naast Rudie weet Martin Jagt ook diverse andere personages, zoals verdachten en mensen die hij ondervraagt, goed, divers en uniek neer te zetten. Het is intrigerend dat hij ze bijna allemaal iets geheimzinnigs geeft of je het gevoel geeft dat ze iets verbergen. Hiermee weet Martin Jagt de spanning op vermakelijke wijze op te bouwen.

De verhaallijn begint op het moment dat Rudie aan een nieuw onderzoek van een cold case begint. Er ontvouwt zich al snel een intrigerend verhaal dat steeds meer diepgang krijgt en verrassende wendingen en gebeurtenissen kent, waardoor het zich ontvouwt tot niet één enkele moordzaak maar meerdere. Het is leuk hoe je meermaals op het verkeerde been gezet wordt. Daarbij weet Martin Jagt ook de spanning te verhogen, doordat het leven van de rechercheur in gevaar komt, naarmate hij dichter bij de oplossing komt. Het verhaal wist me echt tot aan het einde in spanning te houden en had een erg verrassend maar wel erg goed plot.

De marionettenspeler is een intrigerende, sterke en spannende thriller. Martin Jagt heeft een vlotte en fijne schrijfstijl, waarbij we met gepensioneerde Rudie Traube een cold case onderzoeken. Er ontvouwt zich een intrigerend en goed verhaal, waarbij er steeds meer lijken uit de kast komen. Er wordt meermaals op het verkeerde been gezet en de spanning bouwt zich goed op. Er volgt een verrassend en sterk plot, waarmee Martin Jagt de cold case zaak volledig afrondt.

Meer recensies van KimCoenen85