Een ontzettend mooie, pakkende en fijne feelgood
Isabelle en Guus zijn een tweeling en hebben een lastige en traumatische jeugd achter de rug. Hier hebben ze in hun volwassen leven nog altijd last van. Guus is gescheiden en vindt het moeilijk om de juiste baan te vinden. Isabelle zit vast in een giftige relatie en laat zich compleet ondersneeuwen en daarbij heeft ze ook nog eens een enorm stressvol beroep.
Dan wint Guus met oudjaar een enorme geldprijs. Hij besluit dat hij enkel met Isabelle zijn prijs wil delen. De droom van Guus is naar het prachtige westen van Canada te reizen. Daar genieten de twee niet alleen van de prachtige natuur en rust, maar leren ze van hun nieuwe Canadese vrienden hoe het is om steun, hulp en liefde te ervaren. Het kleine stadje Silverlake voelt daarom voor hen als hun nieuwe thuis. Ze vinden er de roeping om een grote ranch over te nemen. Zal het hen lukken om hun dromen waar te maken?
Mijn ervaring:
Wat een ontzettend mooi, indrukwekkend en levendig geschreven verhaal waar je zonder moeite helemaal bij wegdroomt en mee gaat op de geweldige reis die Isabelle en Guus maken door Canada. Ellen Rink heeft een levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl en weet enorm veel sfeer, gevoel, emotie en een flinke dosis humor in het verhaal te stoppen.
We volgen het verhaal van Isabelle en Guus, waarbij we het verhaal door de ogen van Isabelle beleven. Ellen Rink begint het verhaal door de twee personages en zeker Isabelle realistisch, natuurlijk en met finesse weer te geven. Daarbij weet ze ook ontzettend goed het opgebrande gevoel dat Isabelle ervaart te verwoorden. Ook de band met tweelingbroer Guus is direct voelbaar en deze bijzondere en liefdevolle band geeft direct een warm gevoel.
De verhaallijn wordt rustig aan opgebouwd, waarbij Ellen Rink eerst een goede beginsituatie schetst van het leven waarin Guus en met name Isabelle nu verstrikt zitten en hoe ze hier beiden niet gelukkig zijn. Wanneer Guus de geldprijs wint begint voor hen beiden een nieuwe start en avontuur. Ellen Rick weet de reis, omgeving, landschap en de gebeurtenissen levendig te beschrijven. Hierbij weet ze ook prachtig, de gedachten en emoties van Isabelle die ze tijdens deze reis ervaart te verwoorden. Het is een prachtige, intense reis van vallen en opstaan, waarbij zowel Guus als Isabelle een mooie en indrukwekkende transformatie doormaken. Zeker Isabelle, die door deze reis en inzichten nieuwe stappen durft te maken in haar leven.
Isabelles vlucht is een ontzettend mooie, pakkende en fijne feelgood, waarbij je zonder moeite wegdroomt met het indrukwekkende verhaal van de tweeling Guus en Isabelle. Ellen Rink heeft een levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl met veel sfeer, gevoel, emotie en humor. Guus wint een geldprijs, waarop ze besluiten een reis te maken naar Canada. De reis, de omgeving maar ook de gebeurtenissen zijn realistisch, beeldend en prachtig beschreven en daarbij maken Guus en Isabelle een prachtige transformatie door. Echt geweldig!
Mijn ervaring: