Een pakkend, magisch en indrukwekkend eerste deel

KimCoenen85 29 juli 2025
In de wereld waar magie verboden is, worden de halflingen genadeloos opgejaagd. Ook dit geldt voor Rhya. Wanneer ze wordt opgepakt en op het punt staat geëxecuteerd te worden, wordt ze meegenomen door de mysterieuze en angstaanjagende commandant Scythe. Wanneer ze in de ijzige Noordlanden terechtkomt ontdekt Rhya al snel dat ze allesbehalve een gewone halfling is. Ze blijkt niets minder dan een Windwever te zijn. Ze is een van de vier uitverkorene die de balans in de maegie moet herstellen. Haar krachten nemen toe, maar ook haar verlangen naar Scythe loopt op. Hij is haar redder en ontvoerder. Kan ze hem vertrouwen? Of zal het verliezen van haar hart haar ondergang betekenen?

Mijn ervaring:
Wauw! Grandioos... wat een heerlijk, magisch en fantasierijk verhaal waar je je compleet in verliest. Julie Johnson heeft een beeldende, vlotte en erg fijne schrijfstijl. Het verhaal leest erg gemakkelijk, heeft veel sfeer, gevoel en emotie waardoor je er helemaal in opgaat. Daarbij heeft ze ook de wereld goed en uitgebreid beschreven, zonder dat het afbreuk doet aan het prachtige en pakkende verhaal.

We lezen het verhaal van Rhya. Deze jonge halflinge is erg fijn, realistisch en goed uitgewerkt. Als lezer ga je zonder moeite in haar op en leef je met haar mee. Hierbij weet Julie Johnson haar emoties, gevoelens en gedachten erg mooi en goed te verwoorden. Ze weet hierbij de verhoudingen tot andere personages erg mooi en goed weer te geven. Naast Rhya, zijn ook de andere personages goed, divers en op unieke wijze neergezet. Eigenlijk heeft ieder personage wel iets eigens, waardoor dat je, ondanks de vele personages in het verhaal, je ze zonder moeite uit elkaar houdt.

De verhaallijn begint direct op pakkende wijze waarbij Rhya op de vlucht is, omdat haar dorp wordt verwoest door vuur. Hiermee weet Julie Johnson me direct te pakken en begint vanuit daar het spannende en actievolle avontuur van Rhya en de ontdekking naar wie zij is. In het boek is voorin ook een landkaart te zien, waardoor je als lezer nog een vollediger beeld krijgt van de reis en het avontuur dat Ryha maakt. Het is een verhaal vol wendingen en gebeurtenissen en er zit een erg hoog tempo in de verhaallijn. De dingen zijn actievol en met sfeer beschreven, waardoor je van alles een goed beeld en gevoel krijgt. Het verhaal zit erg goed in elkaar en het is mooi hoe de verhaallijn steeds verder wordt uitgediept. Daarbij weet Julie Johnson een mooie mix van fantasie, liefde, spanning en actie in het verhaal te stoppen, waardoor het verhaal onmogelijk is weg te leggen. Het verhaal eindigt met een cliffhanger, waardoor ik enorm uitkijk naar het vervolg.

The Wind Wever - Verleid door de storm is een pakkend, magisch en indrukwekkend eerste deel van een veelbelovende Romantasy-serie. Julie Johnson heeft een beeldende, vlotte en sfeervolle schrijfstijl en weet de wereld, de gebeurtenissen en de personages geweldig, realistisch en goed uit te werken. Als lezer leef en voel je echt mee met Rhya, het hoofdpersonage. Het verhaal is een prachtige mix van fantasie, liefde, spanning en actie en het verhaal zit verrassend goed in elkaar en krijgt naarmate de verhaallijn vordert steeds meer diepgang. Echt een geweldig verhaal. Ik kan niet wachten op het vervolg...

Meer recensies van KimCoenen85