Een pakkende en aangrijpende young adult
Op Koningsnacht is er in het Klaverpark een groot optreden waar Merel met haar vrienden naar toe gaat. Hier treedt de band Twils op, de favoriete band van haar en haar vriendin Sarah. Tijdens het concert wordt er een aanslag gepleegd, wat het leven van Merel compleet verandert. Al snel blijkt dat het niets met terrorisme te maken heeft. Iemand heeft het op Twils gemunt, maar waarom? Wat heeft Merel te maken met de dader?
Mijn ervaring:
Wat een pakkend, aangrijpend en actueel verhaal. Alice Bakker heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en weet dit verhaal met veel sfeer, gevoel en emotie uit te werken. Het is een aangrijpend en heftig verhaal met een heerlijke dosis spanning.
We lezen het verhaal van Merel. Het jonge meisje is erg realistisch en goed uitgewerkt en je sluit haar al snel in je hart, waardoor je meeleeft en meegaat in de heftige gevoelens die Merel ervaart. Alice Bakker heeft zich goed in de doelgroep van tieners en hun leefwereld geplaatst. Naast Merel, zijn ook Sarah, Bas en Sarahs ouders Jaap en Nancy en later Thijs realistisch en goed neergezet.
Het verhaal begint met een aangrijpend proloog van Jaap en Nancy op de bank. Direct wordt je alert en nieuwsgierig en stapelen de vragen zich op, je wilt nu zonder twijfel het verhaal lezen. Dan gaan we 6 dagen terug in de tijd en volgen we het verhaal op chronologische volgorde waarbij Alice Bakker een mooi beeld schetst van Merel en Sarah en hun vriendschap. Wanneer ze naar een optreden gaan waar een aanslag wordt gepleegd, verandert hun leven voorgoed. Alice Bakker weet de gebeurtenis actievol en levendig te beschrijven. Ook de emoties en gevoelens zijn tastbaar beschreven. Daarna kent het verhaal ook een mooie opbouw in spanning, wie is de dader van de aanslag? En door wie wordt Merel achtervolgd? Het is echt een pakkend verhaal dat je niet los kan laten en tot aan het plot je echt in spanning houdt na de afloop. Wat hierbij krachtig is, is dat het plot niet enkel de dader ontknoopt, maar ook het waarom. Op deze wijze weet Alice Bakker echt de puntjes op de i te zetten.
Slapen doen we morgen weer is een pakkende en aangrijpende young adult. Alice Bakker heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en weet een actueel en realistisch verhaal uit te werken met sterke personages waarbij hun emoties en gevoelens tastbaar zijn. Hierbij heeft Alice Bakker zich goed in de leefwereld van tieners verplaatst. Het is echt een heftig verhaal, waarin ook een goede spanningsopbouw zit en een indrukwekkend en krachtig plot. Echt een ontzettend mooie en goede young adult.
Mijn ervaring: