Een origineel, pakkend en erg indrukwekkend eerste deel

KimCoenen85 13 september 2025
De ouders van Cassidy Blake zijn een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. Terwijl haar ouders in het duister tasten, kan Cassidy wel geesten zien en met hen communiceren. Ze heeft zelfs een beste vriend, Jacob, die een geest is. Haar ouders, The Inspecters, besluiten naar het behekste Edinburgh in Schotland te reizen om voor hun tv-show beeldmateriaal op te nemen. Cassidy en Jacob moeten mee. In Schotland worden de twee al snel omringd door geesten die niet allemaal even onschuldig zijn. Daar ontmoet ze Lara. Lara kan ook geesten zien en leert Cassidy dat ze een tussenreiziger is. Het blijkt haar taak te zijn om ervoor te zorgen dat geesten voor eens en altijd achter de sluier blijven die de wereld van de doden en levenden scheidt. Cassidy is nog niet vastbesloten of ze deze missie aan wil gaan, maar ze weet wel dat de sinistere Rode Raaf die in de stad rondspookt hier niet thuishoort. Door haar krachten komt Cassidy in een gevecht terecht dat de de wereld van de levenden en de doden trekt. Ze moet alles op alles zetten om hier levend uit terug te keren en haar dierbare te redden.

Mijn ervaring:
Wat een ongelofelijk leuk, pakkend en fantasierijk verhaal waar je echt helemaal in opgaat. V.E. Schwab heeft een beeldende, vlotte en krachtige schrijfstijl en weet een ontzettend origineel, uniek en tof verhaal neer te zetten dat je echt van het begin tot het einde laat genieten en weet te verrassen.

We lezen het verhaal van Cassidy Blake. Het jonge meisje heeft een bijna doodervaring gehad, Jacob is hierbij om het leven gekomen, maar Cassidy heeft het overleefd. Sindsdien kan ze met geesten communiceren en is Jacob haar beste vriend geworden. De twee zijn erg leuk, uniek en met finesse uitgewerkt en je sluit ze dan ook al snel in je hart. Daarbij weet V.E. Schwab de sterke vriendschap en hun onvoorwaardelijke vertrouwen in elkaar prachtig tot uiting te laten komen.

Het verhaal wordt mooi opgebouwd, waarbij V.E. Schwab in het eerste deel op rustige wijze Cassidy, Jacob en het leven met haar ouders weet te beschrijven, alvorens ze met haar ouders de reis naar Edinburgh gaat maken. Er ontvouwt zich een fantasierijk, verrassend, spannend en indrukwekkend avontuur. De ontmoeting met Lara en de vriendschap die ze opbouwen is erg leuk gedaan. Het verhaal heeft meerdere pakkende lijnen, zoals de Rode Raaf die naar de wereld van doden gestuurd moet worden, de vriendschap tussen Cassidy, Jacob en Lara, de tv-rapportage die de ouders van Cassidy maken en natuurlijk hun avontuur en reis in Edinburgh zelf.

Stad vol geesten is een origineel, pakkend en erg indrukwekkend eerste deel. V.E. Schwab heeft een filmische, vlotte en fijne schrijfstijl. Het verhaal bevat unieke, originele en leuke personages en daarbij zijn ook de verhaallijn en de gebeurtenissen erg goed en met gevoel uitgewerkt. Je wordt echt compleet door het verhaal opgezogen en je gaat helemaal op in dit geweldige, verrassende en fantasierijke verhaal. Ik heb enorm genoten en ik kijk echt uit naar deel twee.

Meer recensies van KimCoenen85