Een razend spannende, pakkende en indrukwekkende pageturner

KimCoenen85 30 juli 2025
Alex Nievelsteijn ondergaat een traumatische ervaring bij de Amsterdamse politie. Hierdoor besluit hij terug te keren naar zijn geboorteplaats in Zuid-Limburg om leiding te geven aan het cold-case team. Een vermissingszaak van een jonge moeder wordt uiteindelijk een jacht op een seriemoordenaar. Intussen wordt Limburg opgeschrikt door de gruwelijke vondst van menselijke botten in een groeve. Achter het liefelijk heuvellandschap van Zuid-Limburg gaat een wereld schuil van vriendjespolitiek, corruptie, seksueel misbruik en moord.

Mijn ervaring:
Sprakeloos! Wat een razend spannende, pakkende en indrukwekkende thriller die erg realistisch en waarheidsgetrouw aanvoelt. Michael Berg heeft een beeldende, vlotte en erg fijne schrijfstijl, met realistische en pakkende dialogen. Door middel van korte hoofdstukken weet Michael Berg een verhaal neer te zetten dat je niet los kan laten.

We lezen een verhaal dat bestaat uit twee pakkende, indrukwekkende en erg goede verhaallijnen, die elkaar constant afwisselen. Hierdoor weet Michael Berg de spanning enorm goed op te bouwen, zeker doordat iedere keer dat hij wisselt met een mini cliffhanger af weet te sluiten. We lezen het verhaal van Alex Nievelsteijn en zijn verhuis naar Zuid-Limburg en begint als leidinggevende van het cold-case team. Als tweede lijn lezen we het verhaal van Kelly die ontvoerd is. De personages zijn realistisch, natuurlijk en erg goed uitgewerkt. Daarbij krijgen de personages gedurende het verhaal ook steeds meer diepgang.

Het verhaal begint direct op spannende wijze, namelijk de ontvoering van Kelly. Hierdoor weet Michael Berg je direct het verhaal in te trekken. Bij het verhaal van Alex, bouwt hij de verhaallijn wat langzamer op, waarbij hij eerst het beeld schetst van het leven van Alex. Het verhaal zit enorm goed in elkaar. Michael Berg weet verrassende wendingen en twisten aan het verhaal te geven. Het verhaal goed aan te vullen met boeiende zijlijnen. De manier waarop Alex met zijn team steeds dichter bij de oplossing van de zaak komt, des te spannender wordt het verhaal. Ik heb dan ook echt op het puntje van mijn stoel gezeten en ik heb met ingehouden adem zitten lezen. Met een ijzersterk, spannend en krachtig plot denk je dat je er bent, maar dan krijgt het verhaal nog een wending en eindigt het verhaal met een gruwelijke cliffhanger.

De Mergellandmoorden - Terugkeer is een razend spannende, pakkende en indrukwekkende pageturner. Het verhaal voelt erg realistisch en waarheidsgetrouw aan. Michael Berg heeft een beeldende, vlotte en erg fijne schrijfstijl en weet de personages maar ook de twee verhaallijnen erg sterk en goed op te bouwen. Het verhaal heeft verrassende wendingen en gebeurtenissen en heeft een goede diepgang. Aan het einde zit je echt op het puntje van je stoel. Wat een verhaal! En wat een cliffhanger waarmee hij eindigt. Ik kan niet wachten op het vervolg...

Meer recensies van KimCoenen85