Een indrukwekkend, meeslepend en origineel vervolg

KimCoenen85 18 september 2025
Cassidy Blake heeft een bijzonder talent: zij kan geesten zien én met hen praten. Haar ouders daarentegen zijn een (enigszins amateuristisch) team spokenjagers, beter bekend als The Inspecters. Voor hun nieuwste avontuur reizen ze naar Parijs, de spookachtigste stad ter wereld.
De croissants en de Eiffeltoren vallen bij iedereen in de smaak, maar de duistere catacomben zijn een ander verhaal. Daar wekt Cassidy per ongeluk een gevaarlijke, eeuwenoude geest. Met hulp van oude bekenden en nieuwe vrienden moet ze een mysterie oplossen voordat deze geest de stad voorgoed in zijn greep houdt. Maar de tijd dringt en het kwaad wordt steeds sterker.

Mijn ervaring:
Wat een tof, spannend en origineel vervolg! V.E. Schwab schrijft beeldend, vlot en met een subtiele humor, waardoor je meteen weer in Cassidy’s wereld belandt. Omdat de personages in het eerste deel al zo goed zijn uitgewerkt, glijd je moeiteloos opnieuw hun avontuur in.

Naast vertrouwde gezichten als Jacob en Lara ontmoeten we nieuwe vrienden én een geduchte tegenstander. De scènes in de catacomben zijn heerlijk huiveringwekkend, terwijl Schwab tegelijkertijd Parijs tot leven wekt: van croissants tot de Eiffeltoren en natuurlijk de mysterieuze ondergrondse gangen. Het verhaal verweeft op een fijne manier de thema’s vriendschap, samenwerken en vindingrijkheid, terwijl je gaandeweg steeds dieper wordt meegenomen in de geheimen en regels van de geestenwereld.

Dit tweede deel is nóg spannender, pakkender en griezeliger dan het eerste. De balans tussen avontuur, sfeer en humor is perfect, en de spanning blijft tot de laatste bladzijde aanwezig.

Tunnel van botten is een indrukwekkend, meeslepend en origineel vervolg op Stad vol geesten. V.E. Schwab neemt je opnieuw mee in een filmisch, fantasierijk avontuur, dit keer in het hart van Parijs. Samen met Cassidy, Jacob en hun bondgenoten strijd je tegen een gevaarlijke geest in de catacomben van de stad. Een spannend en betoverend tweede deel dat smaakt naar meer!

Meer recensies van KimCoenen85