Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een spannende en super intrigerende thriller novelle

KimCoenen85 03 april 2024
Weet een leuk tussendoortje én gelijk de kans om mee te doen aan de blogtour, dus daarom dubbele pret. Het is het eerste tussendoortje van Inge van Prooijen dat ik ga lezen, maar met de uitnodigende cover heb ik goede verwachtingen. Op de cover zien we een meisjesslaapkamer van een jong meisje in roze tinten, aan de zijkanten zijn bloedspatten te zien.

Lizzy ziet het wel zitten, geld verdienen met Instagram. Zeker omdat ze net moeder is geworden, lijkt haar dit een gemakkelijke manier om genoeg geld te hebben. Wanneer ze een eerlijke post plaatst over het moederschap gaat ze viraal. Iedereen wil haar als 'momfluencer'. Door het online werk zijn haar geldzorgen verleden tijd. Er kleeft helaas ook een keerzijde aan het succes. Lizzy krijgt steeds vaker en meer negatieve berichten en bedreigingen van zowel de moedermaffia als van internettrollen. Is de online wereld wel zo onschuldig? Lizzy's intuïtie geeft al enige tijd aan dat ze moet stoppen, maar het is te laat. Wanneer ze haar dochtertje wil wekken van haar middagdutje, ligt ze niet meer in haar bedje.

Het verhaal van deze novelle weet me vrij snel te pakken. Dit komt misschien ook doordat Inge van Prooijen begint met een korte intro van Lizzy en het leven met haar dochtertje Ivy, waarna het noodlot vrij snel toeslaat. Met deze gebeurtenis weet Inge van Prooijen je echt te pakken.

Inge van Prooijen heeft een vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal gemakkelijk en erg fijn en geniet je met volle teugen van het spannende verhaal.

Ik vind het erg krachtig hoe Inge van Prooijen in deze korte novelle de personages en met name Lizzy erg goed weet neer te zetten. Ik denk dat veel jonge moeders zich in het personage kunnen verplaatsen. Inge weet zonder twijfel goed te verwoorden hoe het voelt als jonge en alleenstaande moeder om alle ballen in de lucht te houden.

De verhaallijn heeft een goede opbouw en het verhaal neemt echt wendingen die de spanning hoog houden. Daarbij wisselt het verhaal tussen het heden en het verleden, waardoor er langzaam steeds meer puzzelstukjes op zijn plek vallen. Hierdoor weet Inge van Prooijen je tot het einde in spanning te houden, en geloof me, spannend is deze thriller zeker. Tot slot weet ze nog met een verrassend maar wel erg goed einde te komen.

Waar is Ivy? is een spannende en super intrigerende thriller novelle. Het verhaal had me direct te pakken. Het hoofdpersonage is goed neergezet en het verhaal zit goed in elkaar, daarbij heeft het boek verrassende wendingen en puzzelstukjes. Een novelle die tot het einde spannend blijft. Echt een aanrader!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van KimCoenen85

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.