Spannend en sexy
Amanda schrikt enorm als ze op het nieuws een foto voorbij ziet komen van haar vroegere jeugdvriend Roan. Hij wordt namelijk gezocht voor moord. De schrik is des te groter als Roan die avond in haar slaapkamer staat. Hij smeekt haar om hulp, omdat hij niet weet waar hij heen moet gaan. Roan beweert onschuldig te zijn en wordt niet alleen gezocht door de politie, maar ook door de echte moordenaar.
Al snel wordt duidelijk dat Amanda nog een enorm zwak heeft voor haar vroegere jeugdvriend. Hun vriendschap is in de puberteit uitgelopen op een korte romance, maar daarna zijn ze elkaar uit het oog verloren en hebben ze elkaar jaren niet meer gezien. Dat Roan nu als een volwassen man, met bijbehorend volwassen en indrukwekkend lichaam, weer voor haar neus staat, laat Amanda niet onberoerd. Ze kan dan ook geen nee zeggen.
Onderdak bieden aan een voortvluchtige is niet alleen een misdaad, het is daarnaast ook enorm slecht voor haar relatie met Pepijn. Onder meer door de leugens, maar des te meer door de spanning die ze voelt zodra Roan naar haar kijkt. Hoe lang gaat het Amanda lukken om Roan te verbergen voor de buitenwereld? En lukt het haar om hem te helpen zijn onschuld te bewijzen?
Mag ik bij Jou was mijn eerste kennismaking met het werk van Sanne Hillemans. En dat was een aangename verrassing. Het boek laat zich denk ik het best omschrijven als feelgood triller. Het verhaal heeft best wel wat spanning, maar draait toch voor een groot deel om de romantiek. Een ideale combinatie, als je het mij vraagt.
Het is Sanne Hillemans heel goed gelukt om de spanning tussen Amanda en Roan op te bouwen. Je voelt al vanaf de eerste ontmoeting dat er nog gevoelens schuilgaan, bij beiden. Maar Roan is verboden terrein, want Amanda heeft een relatie. En bovendien; is Roan wel helemaal te vertrouwen? Hij wordt immers gezocht voor een moord.
Omdat Roan wekenlang bij Amanda in huis verblijft, zou je kunnen denken dat het verhaal een beetje eentonig wordt. Een date zit er niet in met iemand die zich verbergt voor de politie natuurlijk. Niets is minder waar. De scènes tussen Amanda en Roan in het appartement zijn heel vlot en fijn beschreven en Amanda ziet het als haar taak om Roan te helpen met het bewijzen van zijn onschuld. Daarvoor gaat ze ver en dus begeeft ze zich ook op gevaarlijke paden. De spanning zit heel erg in het verhaal en ik werd enorm geboeid gehouden. Ik wilde steeds maar verder lezen. Bij de eerste hoofdstukken moest ik even wennen aan de lange, soms wat gekunstelde zinnen, maar verderop in het boek was dit kritiekpunt al snel verdwenen. Op spannende stukken moest ik mezelf soms zelfs even afremmen om geen belangrijke details over het hoofd te zien, want mijn ogen vlogen over de regels heen. Knap geschreven!