Alors on danse - een goed leesbare thriller
Van Hebban kreeg ik een recensie-exemplaar van “Alors on Danse” van Ines Nijs. Alors on Danse is het tweede deel van een trilogie. Het eerste deel is “Born to be Wild” en volgend jaar zal deel drie “Psycho Killer” verschijnen. Ik had Born to be Wild niet gelezen, maar dat is ook geen noodzaak om het verhaal te volgen. Het is ook goed als stand alone te lezen.
Ines Nijs heeft een toegankelijke schrijfstijl, het leest vlot weg met natuurlijke dialogen wat prettig is bij het lezen. De personages komt geloofwaardig over, al vond ik het lastig soms de samenhang te volgen.
De hoofdstukken zijn niet te lang, en telkens vanuit het perspectief van een ander personage geschreven.
Vanuit de ik-vorm vertelt Marc de Beer en komen we meer te weten over wat er zich heeft afgespeeld en in welke omstandigheden de moord heeft plaatsgevonden.
Verder spelen Lexi Callier (onderzoeksjournaliste) en Karl Johansen (undercoveragent) een rol. Zij zijn personages die ook in Born to be Wild voorkwamen. Hun verhaal wordt in de derde persoon gevolgd. Zij hebben een wat ongrijpbare relatie.
Het verhaal speelt zich af in Werchter, ten tijde van Rock Werchter. Het festival zelf speelt echter een marginale tot geen rol in het verhaal.
Onder de tribune wordt tijdens een optreden van Stromae het dode lichaam van een man aangetroffen. Hij wordt geïdentificeerd als Marc de Beer, de fruitteler van het aanpalende perceel. Een dader komt bij de politie snel in beeld, maar het waarom en waar deze dader zich bevindt, blijft lang onduidelijk.
Voor de lezer is het al snel duidelijk dat het anders in elkaar steekt dan de politie denkt.
Maar centraal in dit verhaal staat de relatie tussen Marc en zijn broer Alex.
De muziek speelt een symbolische rol, maar in mijn optiek een (te) kleine, in deze thriller.
Al met al heeft Ines Nijs een goed leesbare thriller afgeleverd. Ik vond het helaas geen hoogvlieger en geef daarom 3 sterren.
Maar centraal in dit verhaal staat de relatie tussen Marc en zijn broer Alex.