Razend spannend debuut
De Puzzelman – Nadine Matheson
Ik was een van de gelukkigen die De Puzzelman, de debuutroman van Nadine Matheson op voorhand mocht lezen.
Nadine Matheson is een debuterende schrijfster uit Londen. Daar werkt zij nog als strafrechtadvocaat en kan dus uit ervaring putten voor haar thriller. Het resultaat is een rauwe politiethriller die leest als een trein.
Hoofdpersoon is de vrouwelijke rechercheur Henley die de nodige bagage met zich meedraagt. Getraumatiseerd door “De Puzzelman” die nu gelukkig achter slot en grendel zit. Het team wordt geconfronteerd met een nieuwe reeks moorden, gelijkend op de methode van de Puzzelman. De jacht op de copycat wordt geopend, waarbij de hulp van De Puzzelman nodig is.
Het verhaal speelt zich af op voor de schrijfster vertrouwd terrein, nl. de wijk Deptford in Londen.
Het resultaat is een rauwe thriller met een enigszins open einde, die vlot wegleest. Naar mijn mening zeker een aanrader voor de liefhebbers van bij Karin Slaughter.
Wat ik lastiger vond zijn de vele personages die voorkomen in het verhaal. Soms moet je even teruggrijpen om alles weer helder te krijgen (of een lijstje bijhouden). Ik verwacht dat Nadine een succesvol thrillerschrijfster zal worden. Haar verhaal is niet heel erg origineel, maar het pakt en leest als een trein. Ben je op zoek naar een spannend boek, dan raad ik dit boek zeker aan.