Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

mysterie onder de sterren

leen_leest 02 april 2024
Ik las “Sterrennacht”, een roman van Rachel Hore.

In het boek werkt Jude Gower als veilingmeester in Londen. Ze krijgt een telefoontje van de landgoedeigenaar van Wickham Hall in Norfolk om een verzameling astronomische boeken, notities en instrumenten die toebehoorde aan Anthony Wickham en diens dochter Esther te taxeren.

Jude’s overgrootvader was ooit jachtopziener op het domein en haar grootmoeder woonde er toen. Jude voelt zich verbonden met de historiek en besluit geïntegreerd de geschiedenis te ontrafelen. Ze besluit er 3 weken te verblijven om alle documenten door te kunnen nemen. Omdat haar familie er woont is contact met haar zus Claire (waarmee te een moeilijke relatie heeft), haar lieve nichtje Summer en haar oma onvermijdelijk. Ze ontmoet er ook de schrijver Euen, die in het oude huis van haar grootmoeder woont en die haar alles over de sterren en de natuur leert.

Het boek wisselt af tussen heden en er verleden. Als lezer leer je wat er gebeurde a.d.h.v. dagboekfragmenten geschreven door Esther. Als een ware detective duik je samen met Jude in het verleden en onderzoek je mee wat er in de 18de eeuw op het landgoed gebeurd is. Het boek is opgedeeld in 3 delen. Aanvankelijk komt het wat traag op gang, maar vanaf deel 2 word je echt in het verhaal gezogen en wil je weten wat er eigenlijk met Esther gebeurd is en wat de link is met de familie van Jude. In het laatste deel komt alles netjes samen.

Aanrader voor wie houdt van historische romans.


Reageer op deze recensie

Meer recensies van leen_leest

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.