Knallende thriller
Deel 6 alweer in de Munch en Krüger serie. Samuel Bjørk is een van de weinige auteurs die de boeken in zijn reeks niet chronologisch laat verlopen. Gelukkig had ik de achterflap gelezen en wist ik voor ik begon dat dit het vervolg was op Sneeuwwit (deel 4) en niet op De terugkeer van Mia (deel 5).
Los daarvan is De laatste ochtend weer een ijzersterke thriller waarin Holger Munch samen met een piepjonge Mia Krüger de jacht openen op een bommenlegger die elke dag om precies 9u07 een -schijnbaar willekeurige- persoon met een bomgordel om tot ontploffing brengt.
Björk neemt ons weer mee in de rare kronkels van het brein van Mia, slaagt zij er deze keer in om de puzzelstukjes op tijd bij mekaar te leggen voor de volgende bom ontploft?
Door de korte hoofdstukken, geschreven vanuit het perspectief van de verschillende personages en het opdelen van het boek per 24 uur, is dit weer een zeer vlot te lezen verhaal, waar ik -weeral- mijn slaap voor heb gelaten om te weten te komen wie nu uiteindelijk de dader was en wat de drijfveer achter de ontploffingen was. Ik wacht nu al vol spanning op het volgende deel in deze reeks.
Dankjewel @lsuitgeverij en @lsthrillers voor dit recensie-exemplaar!
Dankjewel @lsuitgeverij en @lsthrillers voor dit recensie-exemplaar!