Van genoten!

Leen1409 23 maart 2025
Deel 1 van de reeks De wereldvrouwen. Ik mocht dit boek lezen en reviewen van Uitgeverij De Fontein, waarvoor dank.
Dit verhaal begint in Schotland, aan het einde van de 19e eeuw. In het eerste deel maken we kennis met de 4 hoofdpersonages: Ailis, helemaal in de ban van de sterren, Donella, die wil leren ballonvaren met Sophie Blancard als grote rolmodel, Haily, die wil acteren, zingen en vooral in het midden van de belangstelling wil staan, en Emily, dochter van de huisbedienden van de familie van Haily.
Wanneer Ailis door haar vader onterfd wordt omdat zijn vrouw geen mannelijke opvolger baart, verhuist ze naar Boston met de man aan wie ze uitgehuwelijkt wordt.
De andere 3 vertrekken met de grootouders van Haily en Donella op Grand Tour doorheen Europa.
Wat volgt is een zeer verhalende beschrijving van de avonturen van de meisjes/jonge vrouwen in Parijs en Boston.
Sarah Lark schuwt de taboes uit die tijd ook niet, zo wordt een van de meisjes verliefd op een zwarte man, en vindt een ander de liefde bij een andere vrouw.
Het verhaal deed mij wat denken aan ‘de zeven zussen’, leest zeer vlot en ondanks de bedenkingen die ik mij soms maakte over wat die meisjes allemaal voor elkaar kregen in die tijd, komt het toch allemaal vrij geloofwaardig over.
Ik kijk al uit naar deel 2 van deze reeks en ga in de tussentijd toch ook eens een andere van Sarah Lark proberen.

Meer recensies van Leen1409