Eenvoudig en helder verwoord

Wat een pareltje is dit boek! Deze keer geen dokter of professor aan het woord met een wetenschappelijke basis of ingewikkelde terminologie. Nee, Fisher is een advocaat die gaandeweg inzichten heeft ontwikkeld over sociale interacties en deze in behapbare taal meedeelt.

Korte hoofdstukken worden opgefrist met simpele illustraties die zijn woorden ondersteunen en je in een oogopslag duidelijk maken wat de essentie is.

Wat ik vooral leerde uit dit boek is dat de kern van een gesprek met je naasten steeds draait om verbinding, begrip, acceptatie. En dat wat je aan de oppervlakte ziet vaak slechts het topje van de ijsberg is. Wat iemand zegt staat vaak in schril contrast met hetgeen die persoon voelt.

Zo kan een stemverheffing je bijvoorbeeld triggeren waardoor je zelf in vecht- of vluchtmodus komt te staan... als je op dat moment je eigen gevoel aan de kant schuift en empathie toont voor je gesprekspartner, kan je hieruit concluderen dat die persoon zich kwetsbaar voelt en net op zoek is naar erkenning, verbinding, een diepere laag om aan te snijden.

Je eigen handleiding kennen maakt dus een wezenlijk onderdeel uit in het proces om interpersoonlijke relaties te verbeteren.

Ook wordt het onderdeel excuses aangestipt en welk effect een defensieve houding heeft in je relatie tot je gesprekspartner.

Fisher legt op een wijze, heldere manier uit wat een wezenlijk verschil maakt in je communicatie en hoe je sterkere en diepere relaties kan aangaan.

Ik ben enthousiast en nam voor het eerst een fluo stift ter hand want dit wordt een boek dat ik regelmatig ter hand ga nemen om mezelf verder te ontwikkelen.

Bedankt voor het recensieboek @vbkbelgie @lsamsterdam

Meer recensies van leesbeestje123