sfeervol verhaal dat heel vermakelijk is
Tony's vader heeft een feestwinkel, maar er komt nooit iemand langs. Sinds Tony's mama er niet meer is, is er nog weinig lol in hun leven. Papa praat niet meer en Tony probeert zoveel mogelijk alleen te doen. Op een dag bedenkt Tony een plan om zijn papa op te vrolijken. Hij wil het thuis net zo leuk hebben als in de klas van zijn lievelingsjuf. Tony start met een missie als superman, en dat is pas het begin! Zijn plannetje lijkt te werken, maar daar is niet iedereen even blij mee...
Duijck zet een sfeervol verhaal neer dat heel vermakelijk is. Tony houdt enorm van lijstjes en zijn hoofd staat altijd 'aan'.
De wispelturige opsommigen die het brein van Tony bedenkt, zijn een constante die Duijk zijn schrijfstijl kenmerkt en ik kan me voorstellen dat de kids hiervan smullen.
Qua zinsbouw en woordenschat lijkt me dit verhaal vrij complex voor lezertjes vanaf 7 jaar. Ik zou het boek eerder adviseren aan kinderen die twee jaar leesonderwijs hebben genoten.
Met zijn 152 pagina's is dit een behoorlijk lijvig boek dat je geen mogelijkheid tot verveling biedt. Ook de potloodtekeningen zijn rijkelijk aanwezig en heel sprekend.
Het is (nog) geen #pieterkoolwijk of #marcdebel maar deze schrijver hou je toch best in de gaten!
Bedankt voor het #recensieboek @vbkbelgie @kokboekencentrumjeugd
Bedankt voor het #recensieboek @vbkbelgie @kokboekencentrumjeugd