Niet helemaal mijn verhaal

leesbeestje123 12 juni 2025
Allie: 'In zijn buurt hoefde ik me niet evenwichtig voor te doen of de illusie van perfectie te wekken, want hij wist al dat ik in de basis geen van beide was. Vanbinnen was ik imperfect en slordig en chaotisch, net als hij.'

Allie is ballet danseres op hoog niveau. Ze is een van de Rousseau zusjes die sterk bekritiseerd worden op sociale media, maar ook door hun harde en veeleisende moeder. Als Allie een blessure oploopt, wil ze herstellen buiten de concurrentie in New York en vertrekt ze naar hun zomerhuis aan zee. Daar haalt het verleden haar in en Allie staat voor meerdere uitdagingen in haar anders zo gestructureerde leven.

Dit is mijn eerste #rebeccayarros en ik had een 80 blz nodig om in het verhaal te komen. Nadien wist ze me wel mee te sleuren maar ergens over de helft verloor ik opnieuw de connectie. Er gebeurt weinig opzienbarend en bepaalde situaties worden heel uitvoerig besproken waardoor ik hem te eentonig en lang van stof vond.

Yarros schrijft beeldend waardoor je inleving groot is en de inkijk in de balletwereld komt waarheidsgetrouw over. Het verhaal en de interacties konden me echter minder bekoren en voelde voor mij ook minder echt aan. Ik wilde het boek wel uitlezen want wat er tussen Hudson en Allie in het verleden heeft plaats gevonden blijft een lang bewaard geheim...

Daarnaast vind ik de cover prachtig en uitnodigend om het boek vast te nemen! Dit overtuigde me om deze klapper van +500blz te lezen.

Hartelijk bedankt voor het recensie exemplaar @vbkbelgie

Meer recensies van leesbeestje123