Advertentie

Heather Chavez studeerde Engelse Literatuur aan de universiteit van Berkeley. Ze woont met haar man in Santa Rosa California. Op een doodgewone werkdag kreeg ze het bericht van haar uitgever dat haar boek No Bad Deed haar een contract had opgeleverd van 500 000 US dollar.
Na jaren ongepubliceerd schrijven, is het op haar 49ste eindelijk raak.
Over dit boek zegt ze: "It's about someone doing the right thing, with horrible consequences." Ondertussen schrijft ze aan een opvolger van Geen slechte daad.

Het is de nachtmerrie van iedereen. Getuige zijn van een geweldsdelict, het slachtoffer te hulp schieten, maar zelf je hele leven in gevaar zien komen.
"Je leven is kapot. Je weet het alleen nog niet." De dreiging die van deze woorden uitgaat, is voor Cassie Larkin ineens heel reëel als ze op een avond naar huis rijdt vanuit de dierenkliniek waar ze als dierenarts werkt.
Ze is getuige van een gevecht waarbij de man de vrouw voor haar ogen lijkt te gaan vermoorden. Ze belt de hulpdiensten, maar negeert de raad om zelf niet uit haar auto te stappen.
Als de dader er met haar auto vandoor gaat, weet hij precies wie ze is, waar ze woont en hoe haar gezin er uit ziet. Haar hele leven zit in haar tas die ze in de auto liet liggen.
Cassie denkt dat ze haar behoorlijk roerige jeugd achter zich gelaten heeft, maar als de volgende dag haar man verdwijnt en haar kinderen in gevaar komen, gaat ze onverschrokken achter de waarheid aan.

Het boek begint meteen met het opbouwen van de spanning. De korte hoofdstukken, de vlotte schrijfstijl met originele zinswendingen en woordspelingen zorgen voor een prettige leesritme.
Naar het midden van het boek toe maken de vele personages die hun intrede doen en hun rol in het verhaal, het met momenten ingewikkeld waardoor de spanning deels wegvalt.
Pas als naar het einde toe duidelijk wordt waarom Cassie en haar gezin het doelwit geworden zijn van de waanzin, komt het verhaal met aardig wat twists weer in een hogere versnelling. Soms echter te vergezocht waardoor het verhaal inboet aan geloofwaardigheid.
De personages van Cassie en haar gezin zijn herkenbaar en goed uitgewerkt. De vele neven personages blijven grotendeels wazig en hun belang onduidelijk.

Dit boek is vlot geschreven en voor wie zich niet aan zinderende spanning verwacht kan het een echte page turner zijn.

Reacties op: Geen zinderende spanning

63
Geen slechte daad - Heather Chavez
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners