Betoverend vervolg rond oud familie mysterie
De landkaart van tovenaars begint meteen met een nieuw avontuur, dus mocht je het eerste deel nog niet gelezen hebben is het zinvol eerst *Het mysterieuze huis op de heuvel* te lezen. Het duurt een paar pagina's voordat je iedereen op een rijtje hebt, en deel één is te leuk om te missen.
Twee jaar na hun eerste logeerpartij, zijn Hedy en Spencer voor de zomervakantie terug in het mysterieuze huis op de heuvel en klaar voor een nieuw avontuur. En dit keer blijven we niet in het huis, maar gaan op zoek naar de andere kant van de heuvel.
Fantastikhana is op komst - een groot festival vol magie, waar jong en nieuw talent gescout wordt (zoals Spencer zegt, het maakt niet uit wat het is... "Maar het 'klinkt' goed".
Na wat overredingskracht stemt opa John toe om de kinderen mee te nemen. Het festival is toegankelijk via betoverde, ondergrondse tunnels waar de groten van de tovenaarswereld samenkomen.
Maar opa John is niet voor niets wantrouwend als het om echte magie gaat, want al snel gaat er van alles mis op het toernooi. De kinderen vinden een vreemde landkaart en voor de volwassenen kunnen ingrijpen, heeft de kaart zich op Hedy’s huid getatoeëerd. De kaart trekt haar onmiddellijk mee in een nieuw avontuur en ze heeft geen andere keuze dan te volgen op zoek naar een wonderbaarlijk artefact met heel bijzondere krachten. En ze zijn helaas niet alleen op zoek naar de schat. De kinderen moeten alle zeilen bijzetten om het avontuur bij te houden en er goed uit te komen.
En zo begint een ondergrondse schattenjacht vol complexe puzzels en vraagstukken. Het is een bevredigende mix van fantasierijke gebeurtenissen, waaronder een tocht over een afgrond, een poëzieduel en magische ontmoetingen met rare wezens als reuzen, kelpies en een trol.
Ook in dit tweede avontuur worden Hedy en Spencer vergezeld door hun neven, Jelly en Max en door het komische tweetal Doug en Stan (een pratende berenhuid en een hertenhoofd).
De landkaart van de tovenaars is een heerlijk boek om in te duiken en samen met Hedy en Spencer en de anderen op onderzoek te gaan. Gelukkig ligt deel drie al klaar om te 'bing-readen', want ik ben razend nieuwsgierig hoe dit allemaal afloopt.