Twin Crowns: Eén boek, twee auteurs
Rose versus Wren
Wren Greenrock heeft altijd geweten dat ze op een dag de plaats van haar zus in het paleis zou innemen. Ze is vanaf haar geboorte getraind om terug te keren naar de plek waar haar ouders zijn vermoord om zich de kroon toe te eigenen. Samen met haar oma Banba doet ze er alles aan om aan de macht te komen en de gemeenschap van heksen te beschermen.
Prinses Rose Valhart is troonopvolgster van Eana en is haar hele leven opgegroeid met angst voor de heksen die haar ouders hebben vermoord. Rose weet dat haar roeping verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Er wacht haar een huwelijk en er is niets dat haar van de koninklijke plicht af zal houden en daarbij wordt ze geholpen door de sinistere koningsadem Willem Rathborne.
Twin Crowns speelt zich af in het magische Eana, met daar omheen De zee van Ortha. Voor in het boek vind je een prachtige geïllustreerde landkaart waarop je een beeld krijgt van hoe het landgoed er uitziet. Zeker een pluspunt want veel van de locaties worden in het boek besproken en kan je op de landkaart dus terugvinden.
Het boek is DUAL-POV, met afwisselend hoofdstukken Wren en Rose, wat het verhaal gelijk een stuk leuker maakt. Catherine Doyle en Katherine Webber doen goed werk, want de zussen zijn heel verschillend - Wren is wild en fel, terwijl Rose zich gedraagt als een echte prinses – ze is mooi en houdt van luxe en heeft een enorm gevoel voor plichtsbesef. Ondanks Wren misschien meer mijn stijl is, vind ik Rose zeker net zo interessant. Als lezer voel je gelijk dat er meer onder die lagen organza zit.
Ook beide mannelijke tegenspelers vond ik aantrekkelijk om te lezen ;) Ik ben heel benieuwd naar de koninklijke familie van het buurland. Ik hoop dat we meer over hen te weten zullen komen in het volgende boek.
Het begint met het verhaal van de twee afzonderlijke prinsessen die je langzaamaan leert kennen. Je ontdekt hun karaktereigenschappen, de plek waar ze opgroeien en wat ieders persoonlijk doel in het leven is. De beide zussen worden daarmee vrij sterk neergezet en zorgen ervoor dat je twee goed herkenbare karakters in het verhaal hebt.
De schrijfstijl van dit boek is prettig om te lezen en dat doet grotendeels de tijd voorbijvliegen. Hoewel er serieuze dingen gebeuren, met geweld en er een constante dreiging aanwezig is, komen er ook dramatische ontwikkelingen, liefdesperikelen en ruzies naar voren, waardoor het een vermakelijk lezen is. De verschillende magiërs zijn leuk om te leren kennen en de details van de ontstaansgeschiedenis en mythes zijn een meerwaarde voor het verhaal.
Ik hou van de wereldopbouw en het fantasy-element is goed en duidelijk uitgewerkt. Misschien dat het middenstuk iets meer actie had mogen hebben, maar op het eind barst de strijd los. Er gebeurt van alles en de interessante plotwendingen doen je onmiddellijk naar het tweede deel uitkijken.
Je ziet de laatste tijd vaker dat er meer auteurs aan een boek werken. Dat werkt niet altijd, maar in dit boek is het echt een voordeel. Het verhaal loopt overal vloeiend in elkaar over. Heel tof gedaan.
Ik ben dan ook heel benieuwd hoe het vervolg gaat lopen en of dat dezelfde dynamiek heeft.
Gelukkig kan ik meteen door met het volgende deel. Ik hou jullie op de hoogte <3
Wie vinden jullie het leukst? Ben je kamp Rose of Wren?