Hier begint alles

Lindy Bolwijn Lindy Bolwijn
6 mrt 2021

Studeren leek Tessa altijd al belangrijk, een essentieel deel van je eigenwaarde en bepalend voor je toekomst. Ze gaat dan ook studeren aan de universiteit van Washington en heeft alles al uitgestippeld. Volgend jaar komt haar vriendje Noah ook op WCU studeren en na haar studie gaat ze aan de slag bij een uitgeverij. Eenmaal aangekomen op de campus opent Tessa de deur en treft Steph, haar kamergenote, en nog een jongen vol piercings en tatoeages aan: Hardin. Tessa staart hem aan, onder de indruk van zijn verschijning maar hij lijkt ook onaardig. Dat gevoel van Tessa blijkt juist te zijn. Als Tessa & Hardin elkaar beter leren kennen lijkt het wel of het enige wat ze kunnen ruzie maken is. Ze zijn elkaars tegenpolen op elk vlak. Naast de ruzies hangt er ook een ongelooflijke spanning in de lucht en die spanning weet een aantal keer het hoogtepunt te bereiken. Tessa leert zichzelf op allerlei nieuwe manieren kennen en dat is spannend, nieuw en onbekend. Zoals de titel al zegt hier begint alles.

Àfter is een boek van 500 pagina’s maar dat heb ik als lezer niet gemerkt. Het is lang geleden dat ik door een boek ben gevlogen. Je herkent je in de dilemma’s waar Tessa mee loopt te worstelen. Wat ik mooi vond om te lezen is dat haar personage gaandeweg groeit. Ze durft haar gevoelens steeds beter te uiten en voor zichzelf op te komen. Door de vele ruzies en goed maak momenten is het boek geen moment saai en laat het open eind je verlangen naar meer.

Meer recensies van Lindy Bolwijn