3.5 ster voor dit debuut
In Nu of Nooit volgen we het verhaal van de Nederlandse Katie, ze heeft een naar liefdes verleden. Maar wanneer haar beste vriendin Liza haar besluit mee te nemen naar een album release van hun favoriete band Wild Things, maakt ze kennis met de drummer.
De Ierse groep volgt ze al jaren, Wild Things is voor haar een must want de muziek heelt haar. Alex is alles waar Katie ooit van had gedroomd. Hij is lief en denkt aan haar. Maar alle fans hebben een oordeel over haar terwijl ze haar niet kennen.
Een aantal gebeurtenissen in dit boek kunnen worden gezien als heftig. Het enige wat ik miste was de tijd die er verstreek tussen de gebeurtenissen en het helen van Katie. Sommige gebeurtenissen kan je niet snel overheen komen. Ergens voelt het toevoegen van bepaalde momenten loos omdat het niet echt wat toevoegt aan het verhaal.
Tevens komt een meisje/vrouw niet snel over bepaalde gebeurtenissen heen en kost dit vele malen meer tijd dan er voor mijn gevoel verstrijkt in het boek. Het wordt gebruikt maar niet goed genoeg uitgewerkt. Dit geldt voor twee gebeurtenissen in het boek. I.V.M. Spoilers benoem ik deze niet. Dit is erg jammer en doet afbreuk aan het verhaal in mijn ogen.
De schrijfstijl van Jora Bakker is erg vlot en beeldend. Je kan je als lezer echt wanen in de concert zalen en de steden waar het zich afspeelt.
Katie is een personage dat meerdere lagen bevat en haar als een echt persoon laat aanvoelen. Tevens is Katie degene door wie je het verhaal beleeft. Haar emoties komen op mij wel goed over.
De klik tussen Alex en Katie is vanaf het eerste moment voelbaar, dit is fijn en je ziet dat ze als stelletje naar elkaar toe groeien. Het enige wat jammer is, je kan niet in Alex zijn gevoel mee gaan want het is alleen uit Katie haar perspectief geschreven.
Lang Verhaal Kort
Een leuke Band Romance waarbij er veel heftige dingen gebeuren. helaas worden deze gebeurtenissen vrij snel weer aan de kant geschoven wat mij erg stoort. De romantiek tussen Alex en Katie is zeker aanwezig net zoals de klik. Het boek is vermakelijk alleen had op sommige aspecten echt beter uitgewerkt moeten worden.