Een echte ouderwetse YA
In Ster van acht maken we kennis met Teagan. Ze is gaat nog naar de middelbare school en is niet zo populair. Tevens heeft ze haar eigen duistere dromen die haar teisteren. Zelfs overdag lijkt het de laatste tijd.
Wanneer Teagan op school haar beschermengel Garreth ontmoet voelt dit meteen vertrouwd. Hij openbaart aan haar de waarheid over wat er allemaal gebeurt en waarschuwt haar voor de duistere engel Hadrian.
Teagan worstelt elke dag met het duister in haar, terwijl om haar heen de duisternis toeneemt is Garreth de enige die haar op de been houdt.
Tot het moment dat ze Hadrian echt ontmoet in levende lijve. Hij is woest aantrekkelijk en weet precies waar Teagan haar duistere kant naar snakt.
Kan Teagan de wereld redden van de duisternis die Hadrian versprijd? En daarbij Garreth behouden?
Jennifer Murgia heeft een leuke Young Adult fantasy geschreven met een typische love triangle. Voor degene die vaker jongere YA hebben gelezen kan dit boek een beetje cliché voelen maar het is wel leuk om weer eens terug te gaan naar de oude standaard.
De schrijfstijl van Murgia is heel vlot en ze weet goed de spanning in het verhaal te houden. Persoonlijk ben ik wel erg nieuwsgierig naar het tweede deel in dit tweeluik van Angel star.
Lang Verhaal Kort
Een heel herkenbare oudere YA waarbij er een love triangle is inbegrepen. Het voelt nostalgisch maar is zeker leuk om weer iets te lezen wat echt de oude YA vibes heeft. De schrijfstijl is heel vlot en het boek blijft heel spannend tot de laatste pagina. Ik kijk erg uit naar het vervolg.