Ik wil meer!!

Liz DivaBooks Liz DivaBooks
23 mrt 2022

Kitty zit thuis met een burn-out. In overleg met de bedrijfsarts lijkt het haar een goed idee om er even helemaal uit te gaan om tot rust te komen. Ze besluit dit te doen op Texel. Alleen heeft ze één belangrijk puntje vergeten, goedkeuring te vragen aan haar werkgever.
Maar niemand kent haar daar en ze zet niks online, wat kan er nou mis gaan?

Onderweg met de boot naar Texel komt ze een collega tegen, niet zomaar een collega, maar degene die haar klachten veroorzaakt heeft.
Mees herkent Kitty meteen en besluit een praatje te maken, hij heeft haar lang niet gezien en is nieuwsgierig hoe het met haar gaat.

Eenmaal op het Waddeneiland lijkt haar probleem zichzelf op te lossen, maar niks blijkt minder waar.
Door die stomme vermoeidheid en vergeetachtigheid laat ze haar tas op de boot achter en kan ze dus niet inchecken.
Tot overmaat van ramp komt diezelfde collega aanzetten met haar tas.

Eindelijk in haar huisje hoopt ze lekker tot rust te kunnen komen, het eiland is groot genoeg om Mees niet meer te hoeven zien.
Maar waarom blijft ze hem dan bij alles wat ze doet tegen komen met zijn vrienden?

Wanneer de waarheid wordt opgedoken uit de Waddenzee werpt dit een totaal andere blik op de gehele situatie, kan Texel haar de rust geven die ze nodig heeft of is al deze trammelant op Texel de druppel die haar alles doet verliezen?

Lily Frank heeft met Trammelant op Texel weer een hele leuke, romantische en zeker ook humoristische feelgood geschreven.
Je kan ook wel merken, dat ze ervaring heeft met een burn-out en laat de processen en gevoelens die Kitty doormaakt erdoor heel realistisch.

Tevens vind ik het super goed dat Lily Frank ook een serieus iets als dit in haar boek stopt want deze klachten kunnen mild beginnen en uiteindelijk een heel groot probleem worden. De weg naar herstel heeft ze mooi en soepel er in verwerkt maar ze zorgt tegelijkertijd ervoor dat er genoeg humor en romantiek is om het niet te zwaar aan te laten voelen.

De schrijfstijl van Lily Frank vind ik persoonlijk erg prettig, het pakt de lezer snel en houd deze ook vast tot het boek uit is. Zelfs na dit boek wilt je meer lezen over Kitty en Mees. Dus stiekem hoop ik dat de laatste zin van het boek de titel van een nieuw boek over deze twee kan zijn

Trammelant op Texel raad ik zeker aan als je een realistische feelgood wilt of zelf deze klachten hebt gehad. Je zal dan veel dingen zelf herkennen en dat vond ik persoonlijk heel fijn.

Lang Verhaal Kort

Lily Frank heeft met Trammelant op Texel een serieus probleem, burn-out, verwerkt in een leuke, romantische en ook humoristische feelgood. Dit boek is aan te raden voor iedereen en kan zeker ook helpen voor mensen die deze burn-out problemen hebben (gehad). Het verhaal is wel afgelopen, maar IK WIL MEER! van Kitty en Mees.

Meer recensies van Liz DivaBooks