Advertentie

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Wat een GEWELDIG boek was dit zeg. Heb deze in 3 uurtjes helemaal uitgelezen en kon het gewoon niet wegleggen. Het verhaal over Evi en Steven is zo realistisch geschreven dat het zo in mijn eigen omgeving zou kunnen zijn gebeurt.

In Van Slag worden de verhalen van Steven en Evi verteld. Evi is een fanatieke sportieve meid die door een blessure verplicht haar sportopleiding een jaar moet staken. Door dit ongeluk ontmoet ze Mick. Hij is een mysterieuze jongen die heel introvert overkomt en soms een stukje van zichzelf laat zien.

Met Evi krijg je als lezer een soort vriendschap, ze is lief, vriendelijk en een doorzetter. Met Steven aan de andere kant kreeg ik persoonlijk een veel sterkere band omdat hij in zo een nare en vervelende situatie is beland wat niet eens zijn eigen schuld is.

Een kleine spoiler, Steven wordt vals beschuldigd van verkrachting en door sociale media weet iedereen wie hij is en wat hij dus zogenaamd gedaan heeft. Het erge is dat dit soort dingen in het echt ook kunnen gebeuren. Mijn bloed kookte meteen door deze hele situatie.

De levens van Steven en Evi lijken in eerste instantie niks met elkaar gemeen te hebben. Suzanne Peters heeft het verhaal zo opgebouwd dat hoe de vork in de steel zit pas tegen het einde echt bekend is. Als lezer kan je een vermoedde hebben van hoe het zit, maar dit blijft gissen omdat ze het heel goed heeft ingepakt.

De schrijfstijl wist mij meteen te boeien en vast te houden tot dit boek uit was. Het enige min puntje vond ik dat de laatste 2 á 3 hoofdstukken alles ineens zo snel ging dat ik geen tijdsbestek er aan kon vastmaken. Daar tegenover staat dan wel, dat je dit boek na een emotionele rollercoaster toch met een glimlach dicht doet.

Stiekem vind ik het jammer dat het verhaal van Steven en Evi zo snel uit was. Natuurlijk hoop ik meer werk van Suzanne Peters bij Dutch Venture Publishing te zien verschijnen want alles kan zo echt gebeurt zijn. Chapeau!

LANG VERHAAL KORT

Een GEWELDIG realistisch geschreven verhaal die de lezer vanaf de eerste bladzijde weet te pakken en vast te houden. De lezer wordt mee genomen in een rollercoaster van emoties en krijgt een band met Steven en Evi.
De kracht van socialmedia wordt hier eer eens goed benadrukt en dit keer in het negatieve, want ja deze zijn er ook!
Graag lees ik meet van Suzanne Peters want dit verhaal zat zo goed in elkaar dat de lezer alleen een vermoedde kan hebben hoe alles echt zit.

Reacties op: Geweldig new adult boek van Nederlandse bodem

13
Van slag - Suzanne Peters
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners