Advertentie
    Lizzie VIP Club

De jachtpartij mogen lezen voor de leesclub bij Thrillzone.
Deze thriller is geschreven door Lucy Foley dit is haar eerste thriller, voorheen schreef ze al romans.

De jachtpartij start wanneer een groep vrienden onderweg zijn naar een afgelegen plek in Schotland om oudejaarsavond te vieren.
Traditiegetrouw viert de groep dit altijd samen, ook al zien ze elkaar niet meer zoveel in het dagelijks leven. Al snel lijken ze allemaal te beseffen dat ze ieder hun rol hebben in de vriendengroep, maar dat ze op persoonlijk vlak allemaal veranderd zijn. Alles verloopt met up en downs tot er op nieuwjaarsdag één van de vrienden dood is. Wie is er dood en wie is de dader ontdekken we gedurende het verhaal door afwisselend te lezen vanuit verschillende personages.

Het is leuk dat Foley er voor gekozen heeft om het boek te schrijven vanuit verschillende personages. Het is alleen jammer, dat niet iedereen gebruikt wordt dit had het boek toch iets extra’s kunnen geven.
Op zich is het plot goed bedacht en blijft de lezer tot op het laatst op zijn honger zitten om te weten wie vermoord is en wie de dader is en de waarom.
Toch is het geen thriller waarvan je omver geblazen wordt, het komt traag op gang en de echte spanning die je verwacht van zo’n thriller blijft uit.

De schrijfstijl is eenvoudig met een aantal mooie zinnen in verwerkt. Foley had toch wat meer uit deze thriller kunnen halen door het spannender te maken en zoals hierboven aangehaald alle negen de vrienden aanbod te laten komen.
Het was een leuk boek om te lezen zonder meer.

Reacties op: meer van verwacht

160
De jachtpartij - Lucy Foley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker