Yes chef / daddy pancake

Looneybooks79 18 juli 2025
3,5/5

In het vierde deel van de Dream Harbor keren we terug naar het kuststadje waar intussen al een aantal romances zijn uitgebloeid tot vaste relaties, sommige onverwacht en sommige dan weer voor elkaar bedoeld.

In 'Het Strawberry Patch Pannenkoeken Huis' ontmoeten we een beroemde chef-kok, Archer, die vanuit Parijs naar Dream Harbor is gekomen nadat hij heeft gehoord dat hij een dochter heeft en nu zijn vaderrol moet opnemen, nadat de moeder van het kind jammer genoeg gestorven is. Dit was niet wat hij gepland had voor zijn leven, naar een klein stadje in Amerika verhuizen na zijn succes in één van de grootste en mooiste steden van Europa, maar als hij eerlijk is tegen zichzelf was zijn leven daar toch ook niet rozengeur en maneschijn. En zijn eerste grootste zorg is uiteindelijk zijn dochtertje, waar hij voorheen niks van wist, en waar hij nu een band moet mee zien te scheppen.

In het dorp neemt hij het eethuis over en neemt daar de keuken voor zijn rekening. Maar zijn nieuwe innovaties op vlak van ontbijt en pannenkoeken slaan helemaal niet aan. Hij merkt algauw dat verandering in een dorp of klein stadje niet iets is wat de dorpelingen onmiddellijk kunnen smaken. Zijn leven lijkt dan ook tamelijk van de rails af te gaan.

En dan komt Iris in zijn leven. Zij komt bij hem en zijn dochter, Olive, inwonen en wordt de nanny. Maar al snel wordt duidelijk dat tussen Archer en Iris vonken overspringen. Echter een relatie starten met de nanny, terwijl je intussen een nieuwe vader bent, lijkt niet het perfecte idee. Maar laat de liefde zich zomaar stoppen? En zullen de dorpelingen uiteindelijk de pannenkoeken van Archer wel kunnen smaken?

Dream Harbor... mijn guilty pleasure, dat geef ik graag toe. Dit voelt aan als een warm bad vol liefde waar je even mag in duiken en wentelen. Gilmore Girls meet Grey's Anatomy, maar dan zonder de dokters! De reeks heeft me intussen al helemaal voor zich gewonnen en ik kijk echt al uit naar het volgende deel (dat in september in het Nederlands verschijnt), 'De Gingerbread Bakkerij' (waar we eindelijk het verhaal van Annie en Mac zullen in zien en we ook de eerste bruiloft in mogen verwachten!)

Deze boeken zijn echt geschreven voor elk seizoen, voor elk moment... voor mij zijn deze leuke tussendoortjes die snel lezen en waar ik ten volle van geniet door de liefdevolle en romantische verhalen, maar ook met de nodige humor en een beetje spice. Ook dat mag in een leven niet ontbreken!

“It takes a village to raise a child!”

Meer recensies van Looneybooks79

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.