Alleen met jou.
Tijdens de uitverkoop bij Dutch Venture Publishing heb ik 'Alleen met jou' gekocht, een boek dat al heel lang op mijn verlanglijstje stond.
In ‘Alleen met jou’ maken we kennis met Sarah. Ze woont in Cornwall, in het dagelijks leven is ze lerares. Omdat Sarah echt aan vakantie toe is gaat ze samen met haar moeder een busreis door Europa maken. Tijdens haar reis ontmoet ze al snel Matt, een zakenman uit Amerika die dezelfde groepsreis heeft geboekt. Sarah heeft het er nog steeds moeilijk mee dat haar ex haar heeft bedrogen en bedenkt een plan om hem jaloers te maken. Sarah en Matt doen de hele vakantie alsof ze een stelletje zijn en plaatsen allerlei foto’s op social media om de ex van Sarah jaloers te maken. Matt vindt het allemaal prima want hij heeft toch geen tijd voor een echte relatie of dat verliefde gedoe. Maar hoelang kun je het doen als of nu helemaal volhouden?
Wat een heerlijk boek! Het boek is niet heel dik, er zit niet te veel poespas om het verhaal heen. Sarah en Matt spelen de hoofdrol dus het verhaal focust zich op hen. Je leert ze heel goed kennen en ze nemen je mee op hun reis door Europa.
De meeste boeken die ik lees zijn geschreven in de ik-vorm, dit was bij ‘Alleen met jou’ niet het geval. Ondanks dat het boek niet vanuit de ik-persoon is geschreven kon ik mij toch goed inleven in de personages. Sarah en Matt delen hun gedachtes met je en zijn eerlijk over hun gevoelens. De wisselende perspectieven dragen ook bij aan het leren kennen van de personages. Door de perspectiefwisseling bekijk je de situatie vanuit verschillende kanten. Dit zorgt vaak voor nieuwe inzichten.
Het is een ideaal boek om op een luie zondag te lezen. Je blijft achter met een glimlach en hebt intussen een reis door Europa gemaakt.
Kortom een heerlijk boek waar ik van genoten heb!
Het enige minpuntje is dat het einde wat abrupt was, hier had wat meer verdieping in mogen zitten.
Daarom krijgt ‘Alleen met jou’ ***** van mij!