De duik

Loraines_books 10 juli 2024
Een steengoede, bloedstollende thriller die je laat twijfelen aan je eigen beoordelingsvermogen.

Duikinstructeur Cass begeleidt haar cursisten op hun eerste duik voor de prachtige kust van Koh Sang, Thailand. Wat een unieke ervaring moest zijn, loopt helemaal uit de hand. Tegen de tijd dat ze terugkeert naar de kust, is een van de cursisten dood en een ander zwaargewond. Cass weet dat haar zorgvuldig opgebouwde idyllische leven op het punt staat uiteen te spatten. Iemand heeft haar geheim ontdekt en op een eiland zo afgelegen als dit is het moeilijk ontsnappen…

‘De duik’ is een thriller waarin niets is wat het lijkt. Als lezer zit je dan ook direct in het verhaal en begin je al vroeg met speculeren. Door mondjesmaat nieuwe informatie te geven weet Sara Ochs hoe ze je aandacht moet vasthouden.

Door de verschillende perspectieven wordt je denkwijze beïnvloed. Hoewel je Cass goed leert kennen, blijf je ook een beetje sceptisch. Sara Ochs speelt met je beoordelingsvermogen. Het wordt bijna een interactief boek. Telkens als je denkt te weten wat er gaat gebeuren, bewijst Sara Ochs het tegendeel.

De verhaallijn is vlot en de spannende, onheilspellende ondertoon is continu aanwezig in het verhaal. Door de gedetailleerde schrijfstijl blijft het verhaal ook spannend. Je gaat aan elk klein detail twijfelen.

Door in het boek de verhalen van twee hele verschillende personages te volgen heeft het boek een fijne dynamiek. Het geeft het verhaal een extra dimensie. Je bekijkt gebeurtenissen en situaties nu vanuit verschillende kanten. Zo kun je uiteindelijk je eigen beeld vormen. Maar zoals deze thriller meermaals heeft bewezen… niets is wat het lijkt.

De tropische sferen in het boek, maken dit de perfecte zomer thriller.

Ik heb genoten van ‘De duik’. Ik kijk al uit naar het volgende werk van Sara Ochs.

Het boek krijgt van mij ****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar Uitgeverij De Fontein.

NB: Dit boek is een recensie-exemplaar dat ik heb ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines_books