Een nacht in een kooi.

Loraines books Loraines books
2 mrt 2023

Je werkt in een vreemd land en je veroorzaakt een ongeval. Je wordt aangehouden en opgesloten in een overbevolkte cel. Je weet niet voor hoelang. Je baas, veel ouder dan jij, is stiekem ook je geliefde. Maar is hij wel te vertrouwen? Zal hij je kunnen bevrijden?
Een nacht in een kooi is het waargebeurde verhaal van Jasmine. In de zomer van 2019 belandde ze onverhoeds in een Egyptische gevangenis.

Het eerste hoofdstuk maakt je al meteen nieuwsgierig. Je wordt gegrepen door het verhaal en wil weten hoe het verder gaat. Het is fijn dat de auteur daarna de tijd neemt om het verhaal vanaf het begin te vertellen.

Jasmine Raeymaekers is heel open in haar boek. Ze beschrijft elke gebeurtenis gedetailleerd. Je kunt je dan ook een goede voorstelling maken van de situaties.
Wel vond ik dat er te veel gebruik werd gemaakt van beeldspraak. Dit deed afbreuk aan het verhaal. Juist omdat het verhaal gedetailleerd is en je overal een voorstelling van kunt maken, haalt de beeldspraak je uit de leesflow. Je moet dan echt even schakelen, het is soms wat onlogisch en het kwam ook te veel in het verhaal voor.

Soms beschrijft de auteur ook de gedachtes die ze op dat moment had. Het was echter niet altijd duidelijk dat dit gedachtes waren. Dit maakte het verhaal wat verwarrend.

Sommige zinnen en dialogen zijn in een andere taal. Dit maakt het verhaal authentiek. Door de vertaling erbij te vermelden kun je deze dialogen gewoon volgen.

Ik ben benieuwd naar het volgende verhaal. Er zijn echt nog een aantal zaken waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Al hoop ik wel dat de beeldspraak tot een minimum wordt beperkt.

Mocht je van waargebeurde verhalen houden, met de nodige spanning en zelfspot dan kan ik het boek zeker aanraden. Helaas was dit boek het niet helemaal voor mij.

'Een nacht in een kooi' krijgt van mij **,5!

Meer recensies van Loraines books