Nooit meer bang voor angst!
Een laagdrempelig boek vol relevante informatie en handige tips!
Sherly Paul noemt angst ‘de wond van deze tijd’. Het openbaart zich als chronisch gepieker, paniekaanvallen, obsessies, dwangneurosen, in de vorm van slapenloosheid of lichamelijke klachten. Vaak zijn we eenzaam met onze angst, omdat we bang zijn om erover te praten. Hoe kunnen we hier op een goede manier mee omgaan? Sheryl Paul neemt je in dit boek mee naar de bron van je angsten. Ze laat zien dat je belangrijke informatie mist wanneer je je angst ziet als onvermogen en als iets wat kapot aan je is. Angst is namelijk ook een bijzondere poort naar wijsheid, een boodschap van ons onderbewuste, een uitnodiging om te transformeren en te ontwaken.
Tijdens het lezen herkende ik al meteen veel voorbeelden die de auteur gaf. Door deze voorbeelden wordt de stof tastbaar. Je kunt je er een voorstelling van maken en het wordt concreet. Zo kun je makkelijk bij jezelf nagaan of het voor jezelf herkenbaar is.
De laagdrempelige manier van schrijven sprak mij meteen aan. De informatie wordt op een begrijpbare manier met je gedeeld. Oefeningen en voorbeelden worden gedetailleerd beschreven. Doordat alles zo concreet is kun je ook snel zelf met de oefeningen aan de slag.
Het boek heeft een fijne, chronologische, opbouw en laat je op een andere manier naar angsten kijken. Het gaat juist op zoek naar de kern van de angsten, en doet niet alleen aan symptoombestrijding. Hierdoor kunnen het verhaal én de oefeningen soms confronterend zijn. Ze vragen je echt om dieper in je angsten te duiken. Dit helpt je wel om vanuit een andere invalshoek naar angst te kijken. Dit was vooral voor mij heel waardevol, het eens vanuit een andere hoek benaderen.
Ik vond het een heel interessant boek, met hele fijne oefeningen die duidelijk beschreven worden. Je kunt er meteen zelf mee aan de slag.
Zeker een boek die ik kan aanraden als je last hebt van angsten of er gewoon meer over wil weten.
‘Nooit meer bang voor angst’ krijgt van mij ****!
‘Nooit meer bang voor angst’ krijgt van mij ****!