Villa Valentijn

Loraines books Loraines books
28 mrt 2023

Welk boek kun je beter lezen op Valentijnsdag dan Villa Valentijn. In deze verhalenbundel van uitgeverij MHbooks zijn verhalen te vinden van Joseph Roelands, Dalia Donckers, Melanie van Garderen, Milva Arleen en Vada Mickael.

Het eerste verhaal in de bundel is geschreven door Joseph Roelands. Het verhaal is erg gedetailleerd. In het begin van het verhaal kunnen het soms wat te veel details zijn. Je moet daarom goed opletten tijdens het lezen. De personages vond ik erg leuk. Ze zijn ruimdenkend en oprecht. Soms gaat het verhaal een beetje van de hak op de tak. Hierdoor kon het verhaal wat onnodig verwarrend worden. Ook hadden van mij de erotische scenes wat spannender gemogen. Zeker gezien de personages en de setting.

Dalia Donckers heeft het tweede verhaal in de bundel geschreven. Ik had meteen een connectie met de personages. Ze beschrijft ze gedetailleerd en je kunt je een voorstelling van ze maken. De auteur weer diepgang te creëren. Natuurlijk spelen ook in dit verhaal de erotische aspecten een grote rol. Deze worden echter ook afgewisseld met informatieve dialogen. Hierdoor leer je, ondanks het korte verhaal, de personages goed kennen. Ik heb genoten van dit verhaal.

Het derde verhaal, geschreven door Melanie van Garderen, vond ik ook erg leuk. Er kwamen ook wat oude bekenden voor in het boek. Dit maakt het extra speciaal. Het was heel fijn dat de karakters van de personages zo verschillend waren. Dit gaf het verhaal een leuke dynamiek. Voor mij waren alleen de hoofdstukovergangen soms wat te abrupt. Ik had het gevoel alsof er een stuk werd overgeslagen. Ik moest dan steeds weer even in het verhaal komen. Het verhaal had wel voldoende erotische scenes. Ze waren fijn in verhouding met de rest van het verhaal en natuurlijk erg spicy.

Het vierde verhaal is geschreven door Milva Arleen. Ook in dit verhaal zien we oude bekenden weer terug. Dit vind ik superleuk. Je rolt meteen het verhaal in. Gaandeweg het verhaal leer je de personages nog beter kennen. Wat ik heel prettig vond was de rustige opbouw. Er wordt ergens naar toegewerkt en jij wordt meegenomen in dit proces. Het verhaal wordt niet overhaast, maar er wordt juist de tijd genomen om de situaties duidelijk in kaart te brengen. Natuurlijk ontbreken ook in dit verhaal de erotische scenes niet. Ze blijven smaakvol en passend bij de personages.

Het vijfde verhaal in de bundel was absoluut mijn favoriet! Dit verhaal is geschreven door Vada Mickael. We kennen Sanne en Ravi al uit eerdere verhalenbundels. Ik vond ze toen al helemaal geweldig. Ik ben dan ook heel blij dat we ze ook in de Valentijnsbundel terugzien. Ik ben door het verhaal heen gevolgen. Door verschillende gebeurtenissen in het boek wordt de spanning opgebouwd. De gevoelens van Sanne en Ravi blijven centraal staan. Ook de erotische scenes zijn weer hot! Het einde heeft mij ook weten te verrassen. Ik hoop dat we Sanne en Ravi snel weer terugzien.

Het zesde verhaal is net als het eerste verhaal in de bundel geschreven door Joseph Roelands. Dit verhaal vond ik het meest erotisch. De personages zoeken grenzen op en willen hun verlangens werkelijkheid laten worden. Het is fijn dat er stil wordt gestaan bij de achterliggende motivaties en gevoelens van de personages. Zo leer je ze goed kennen en kun je hun gedachtegang goed volgen. De erotische scenes zijn heel spicy en beslaan ook een groot deel van het verhaal. Dit paste ook perfect bij de setting. Ik vond het een leuk verhaal.

Ik vond het een fijne verhalenbundel. De verhalen zijn divers, maar er loopt toch een rode draad doorheen. Sommige verhalen gingen voor mij wat te snel. Dit vond ik jammer want ik had hierdoor het gevoel dat niet alle verhalen helemaal tot hun recht kwamen.

Ik vond het leuk om weer een aantal oude bekenden te zien. Ik hoop dat ze ook nog hun opwachting gaan maken in de volgende bundels.

Van mij krijgt ‘Villa Valentijn’ ***!

Meer recensies van Loraines books