Een heerlijk zelflees maar ook voorleesboek
Geheim Agent Oma Max
“Volgens mij heb jij echt veel te veel fantasie. Je moet kinderboekenschrijver worden.” blz. 64
Synopsis:
Het is zomer en alle vrienden van Max zijn met vakantie. Zelfs zijn oma is weg. Ze is geheim agent en is op een ZGM, een Zeer Geheime Missie. Ze krijgt daarbij hulp van een andere geheim agent, opa Faisel. Max heeft beloofd Faisels moestuin water te geven. Bij het tuinhuisje ontmoet hij robot Gember. Ze is een uitvinding van Faisel, alleen werkt ze nog niet helemaal goed. Dan wordt Gember ontvoerd door de baas van de beveiliging van het Ministerie van Geheime Zaken. Zij wil Gember inzetten als bewakingsrobot. Max moet de robot gauw terughalen voor het verschrikkelijk mis gaat...
Nieuwsgierig ben ik begonnen in dit boek. En het stelde niet teleur. Het is een spannend maar ook grappig verhaal waarbij Max als geheim agent wordt ingezet. Het verhaal leest ook lekker vlot.
Terwijl Max op ZGM gaat leert hij al snel dat dit beroep nog niet zo makkelijk is.
Als oma ontdekt dat Max alleen op ZGM is komt ze hem zo snel als ze kan helpen. Vooral omdat oma erg kritisch is en vindt dat Max nog niet zo een goede geheim agent is. Dit zorgt er wel voor dat ik oma op dit gebied niet zo een sympathiek persoon vind.
Gelukkig leert opa, geheim agent Faisel, Max een wijze les. Bang zijn voor iets is helemaal niet zo erg maar leert je scherper te zien, te luisteren en dergelijke. Waardevolle eigenschappen vooral voor een geheim agent.
Het verhaal is geschikt voor kinderen vanaf midden groep 4 om zelf te lezen. Mede door het fijne, iets grotere lettertype.
Daarnaast vind ik als juf dit echt een heerlijk voorleesboek. Hij gaat dan ook in de tas mee naar school. Benieuwd wat de leerlingen ervan vinden!
Synopsis: