Een topper
Wout & Maud het geheim van de trainer.
“Ik ben Bowi, jullie trainer. En ja, ik ben ook homo. En ik hou van tosti's met vruchtenhagel en mayo.”
Synopsis:
Er gebeuren rare dingen op de voetbalclub van Wout en Maud. De middenstip wordt gestolen, de prijzenkast leeggeroofd. En dat is pas het begin... wat is er aan de hand? Wout en Maud gaan op onderzoek uit. Zo belanden de voetbalvrienden in een spannend avontuur, op een donkere en stormachtige avond.
En er staat meer op het spel!
Met onder 12-1 kunnen Wout en Maud kampioen worden. Dan moeten ze wel winnen van de Zwarte Raven, de grote rivaal uit het dorp. Gaat dat lukken? En met welk geheim loopt hun trainer Bowi rond?
Wout Brama en Maud Roetgering, profvoetballers, hebben samen het idee voor deze serie bedacht. Voor hen is het onder andere belangrijk dat de serie de boodschap doorgeeft voetbal is van ons allemaal! Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, op wie je ook verliefd wordt: iedereen hoort erbij.
Daarnaast heb ik dit eerste deel ook met veel plezier gelezen omdat het een mooi, spannend, goed in elkaar zittend verhaal is. Het maakt dat je wilt doorlezen. Ik denk dat er meer dan genoeg voetballende kinderen zijn die hier heel blij van gaan worden. Maar ook kinderen die minder met voetbal hebben maar wel van een verhaal met actie en avontuur houden komen in dit boek aan hun trekken.
Ik omarm de boodschap in dit boek. En ik omarm het boek omdat het mij als juf blij maakt dat ik weer een aantal jongens aan het lezen krijg met zo een stoer verhaal.
Synopsis:
En er staat meer op het spel!