Aanrader!!!
Overaltijd
“Vanaf de dag dat hij zijn nieuwe huis binnen was gestapt, was er iets in beweging gekomen. Als een wervelwind die door zijn leven waaide en dingen in de war bracht.”
Synopsis:
Overaltijd is de wereld van onze dromen, Ieder die slaapt, is vrij om hier te komen, Maar zij die wakker zijn en deze plek betreden kunnen verdwalen in herinneringen en verleden.
Rik is een dromer. En dat veroorzaakt nogal wat problemen. Hij krijgt van zijn ouders een laatste kans op een nieuwe school. Zijn hoofd erbij houden en zich niet bemoeien met anderen, dat is zijn plan. Maar als klasgenoot Franka ongevraagd voor zijn deur staat, komen ze samen op het spoor van een verdwenen meisje. Een derde klasgenoot, Luc, lijkt meer te weten.
Het mysterie rondom de verdwijning leidt het drietal naar een afgelegen kliniek, een steen die van gewicht kan veranderen, een vreemd object in Riks tuin en een wereld waar alles anders is dan het lijkt.
Ik kreeg van Pelckmans een mail over dit boek met de vraag of ik interesse had om deze te lezen en mee te doen aan de blogtour. Hoe zij het boek omschreven maakte mij erg nieuwsgierig naar dit boek.
Het boek stelde niet teleur, de wijze waarop Gemma Broekhuis schrijft zorgt ervoor dat je steeds weer door wilt lezen en het boek slecht weg kunt leggen. Hij was dan ook in een mum van tijd uit.
Het verhaal raakt je meteen en trekt je mee in de wereld die Rik, Franka en Luc gaan ontdekken. Een wereld waar we volgens hen terechtkomen als we slapen en dromen. Ken je dat gevoel als je in bed ligt en gaat slapen en het dan net voelt alsof je valt, dat is het moment wanneer je in overaltijd terecht kunt komen.
Nieuwsgierig geworden, kijk je uit naar een boek met een flinke dosis fantasy dan moet je deze zeer zeker lezen. Het verhaal zal je in zijn grip krijgen en je legt het boek pas neer als je bij de laatste bladzijde bent gekomen. Ik wens je alvast veel leesplezier.